Musaka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Musaka

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
(n. 800g) munakoisoa
1 kpl
Sitruunan mehu
2 tl
Suolaa
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Öljyä
500 g
Jauhelihaa
3 kpl
Tomaattia
4 rkl
Tomaattisosetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
Jauhettua kanelia

VALKOKASTIKE:

50 g
Margariinia tai voita
3 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Maitoa
Jauhettua muskottipähkinää halutessasi
150 g
Juustoraastetta

PAISTAMISEEN:

3 - 4 rkl
Öljyä

Näin teet

1

Pese munakoisot, leikkaa niistä kannat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Nostele viipaleet kerroksittain lävikköön puristaen väleihin sitruunamehua sekä ripaus suolaa. Aseta pinnalle kevyt paino, esim. lautanen. Pane valumaan noin puoleksi tunniksi.Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuutioi tomaatit. Ruskista sipuleita kevyesti pannulla. Lisää jauheliha ja anna sen kypsyä. Mausta jauhelihaseos suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia. Kun kosteus on haihtunut ja liha ruskistunut, lisää tomaatit sekä tomaattisose. Anna seoksen kiehua hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.Sulata rasva teflonpintaisessa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon vähitellen maito. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta se sitten syrjään liedeltä. Mausta maitokastike halutessasi muskottipähkinällä.Huuhdo munakoisoviipaleet ja painele ylimääräinen kosteus huolellisesti talouspaperiin. Lorauta pannuun hieman öljyä ja paista munakoisoviipaleet pienissä erissä kovassa lämmössä vaaleanruskeiksi.Aseta munakoisoviipaleet ja jauheliha kerroksittain uunivuokaan.Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen ja kaada vuokaan.Paista laatikkoa 200 asteessa noin puolisen tuntia.06.05

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.5.2005
Muokattu: 15.5.2019