Perunakuorrutettu kasvispiirakka - Yhteishyvä

Perunakuorrutettu kasvispiirakka

???
Annokset
12
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

600 g
Esikaulittu lehtitaikinalevy
150 g
Pakastepinaattia
100 g
Fetajuustokuutioita

TÄYTE:

1 kpl
Iso purjo
50 g
Margariinia
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Ruokakermaa

KUORRUTUS:

200 g
Pakasteperunamuusiaineksia (rainbow)
1/4 dl
Maitoa
3 rkl
Parmesaaniraastetta

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata lehtitaikinalevy ja kauli se noin 25 x 35 –senttisen ison suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Sulata ja valuta pinaatti, valuta fetakuutiot. Levitä ne piirakan pohjalle. Huuhtele purjo täytettä varten ja leikkaa se renkaiksi. Sulata rasva kasarissa ja kuullota purjorenkaita noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot sekoitellen ja paista minuutti. Lisää kerma sekoittaen. Anna kiehahtaa ja hieman saeta. Kaada purjotäyte pinaatin ja fetan päälle. Valmista perunamuusi mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin vähemmällä maidon määrällä. Sekoita joukkoon parmesaani. Levitä parmesaanimuusi päällimmäiseksi piirakkavuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa