Vapun makeat ja värikkäät herkut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vapun makeat ja värikkäät herkut

Vapun makeat ja värikkäät herkut

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.4.2020
Muokattu: 31.8.2020
Vappuna maistuvat munkit ja tippaleivät, mutta vappukattaukseen sopivat myös donitsit, mokkapalat, sitruunaiset leivonnaiset, muffinit ja kakut. Vappuna leivonnaisten koristelussa on vain mielikuvitus rajana. Katso vinkit vapun makeisiin herkkuihin!

Suupielet sokeriin

Toffeemunkkien sisällä piilee valuva, kinuskin makuinen täyte. Vaihtelua tavallisille munkeille tuovat taas espanjalaiset pitkulaiset munkkitangot eli churrot ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita.

Näppärän nopeat muffinit

Iloiset minumuffinit koristavat juhlapöytää ja ovat kivoja suupaloja. Sitruunamuffinit saavat makunsa raikkaasta sitruunamehusta ja sitruunan kuoresta. Muffinit on helppo pakata mukaan piknikille.

Vastustamattomat mokkapalat

Veikeät shakkimokkapalat ovat vappupöydän hauskin herkku. Tuplamokka ja suklaa maustavat mokkapalat herkullisiksi. Mansikkaisten mokkapalojen punainen väri sopii hyvin iloiseen juhlaan!

Koreasti kuorrutetut donitsit

Leivinjauheella kohotetut donitsit syntyvät nopeasti. Pyöräytä valmiit donitsit pelkässä sokerissa tai viimeistele lempikuorrutteellasi. Donitsikeksit yhdistävät hauskasti kaksi suosittua leivosta, porkkanakakun ja donitsit.

Siman kaveriksi sitruuna

Tosi helppo lakukakku valmistuu muutamasta aineksesta ilman uunia. Klassisessa sitruunapiirakassa yhdistyvät kirpeä sitruuna ja makea marenki.

Juhlavat juustokakut

Mangojuustokakku helppo leipoa valmiista mangososeesta. Kakussa yhdistyy samettinen tuorejuusto, täyteläisen raikas turkkilainen jogurtti ja makea tumman kaakaoinen keksipohja. Suuren suosion saavuttanut marjainen juustokakkupiirakka valmistuu helposti pellillä.

Kaikki vappuun