Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva.
Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kärkeen 1 cm:n reikä. Pursota leivinpaperille pellille renkaita, joiden reiän halkaisija on noin 4 cm. Pursota hitaasti, jotta rinkuloista tulee tarpeeksi paksuja ja keksit kohoavat kauniisti.
Paista keksejä uunissa noin 12-14 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä. Ota kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja sulatejuusto keskenään sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kekseille lusikalla. Koristele pähkinärouheella.
Vinkki: Sulatejuusto on perinteinen tapa tehdä porkkanakakun kuorrute ja se antaa kekseille porkkanakakulle ominaisen maun. Voit halutessasi käyttää kuorrutteeseen myös tuorejuustoa.
Vinkki: Voit valmistaa taikinasta porkkanakakun paistamalla sen kakkuvuoassa (24 cm). Vähennä kakkutaikinasta 2 dl vehnäjauhoja ja puolita kuorrutteen määrä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
254
1063
9,1 g
4,6 g
35,1 g
20,9 g
1,1 g
7,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl pähkinärouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli