Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva. Säädä uuni 200 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kärkeen 1 cm:n reikä. Pursota leivinpaperin päälle pellille renkaita, joiden reiän halkaisija on noin 4 cm. Taikina leviää paistettaessa, joten pursota hitaasti, jotta rinkuloista ei tule liian ohuita. Näin taikina saa paistettaessa myös korkeutta ja pysyy mehevänä.
Paista donitsikeksejä uunissa noin 13 minuuttia, kunnes taikina on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutetta donitsien päälle esimerkiksi lusikalla. Viimeistele pähkinärouheella
Vinkki: Sulatejuusto on perinteinen tapa tehdä porkkanakakun kuorrute ja se antaa kekseille porkkanakakulle ominaisen maun. Voit halutessasi käyttää kuorrutteeseen myös tuorejuustoa.
Vinkki: Voit valmistaa taikinasta porkkanakakun paistamalla sen kakkuvuoassa (24 cm). Vähennä kakkutaikinasta 2 dl vehnäjauhoja ja puolita kuorrutteen määrä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1044
250
11,8 g
6,7 g
28,8 g
14,5 g
1,1 g
6,7 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl tomusokeria,
0,5 dl pähkinärouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli