Porkkanakakun makuiset donitsikeksit | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkanakakun makuiset donitsikeksit

Porkkanakakun makuiset donitsikeksit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Yhdistä porkkanakakku ja donitsit hauskasti porkkanakakun makuisiksi pehmeiksi donitsikekseiksi. Ota perheen pienet mukaan leipomaan. Taikinan pursotus ja kuorrutteen levittäminen on lapsista jännää puuhaa.

Ainekset

300 g
(noin 4) porkkanaa
50 g
voita tai margariinia
3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia

kuorrutus

100 g
voita tai margariinia
200 g
sulatejuustoa
3 dl
tomusokeria

koristeluun

1/2 dl
pähkinärouhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva. Säädä uuni 200 asteeseen.

50 g
voita tai margariinia
300 g
(noin 4) porkkanaa
2

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
3

Lusikoi taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kärkeen 1 cm:n reikä. Pursota leivinpaperin päälle pellille renkaita, joiden reiän halkaisija on noin 4 cm. Taikina leviää paistettaessa, joten pursota hitaasti, jotta rinkuloista ei tule liian ohuita. Näin taikina saa paistettaessa myös korkeutta ja pysyy mehevänä.

4

Paista donitsikeksejä uunissa noin 13 minuuttia, kunnes taikina on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä.

5

Valmista kuorrutus. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutetta donitsien päälle esimerkiksi lusikalla. Viimeistele pähkinärouheella

3 dl
tomusokeria
100 g
voita tai margariinia
200 g
sulatejuustoa
1/2 dl
pähkinärouhetta

Vinkki: Sulatejuusto on perinteinen tapa tehdä porkkanakakun kuorrute ja se antaa kekseille porkkanakakulle ominaisen maun. Voit halutessasi käyttää kuorrutteeseen myös tuorejuustoa.

Vinkki: Voit valmistaa taikinasta porkkanakakun paistamalla sen kakkuvuoassa (24 cm). Vähennä kakkutaikinasta 2 dl vehnäjauhoja ja puolita kuorrutteen määrä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1044

250

11,8 g

6,7 g

28,8 g

14,5 g

1,1 g

6,7 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl tomusokeria,

0,5 dl pähkinärouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli