Porkkanakakun makuiset donitsikeksit

Arvostele resepti
20 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 40 min aktiivista)

Yhdistä porkkanakakku ja donitsit hauskasti porkkanakakun makuisiksi pehmeiksi donitsikekseiksi. Kuorruta keksit klassisella porkkanakakun kuorrutteella ja viimeistele mantelirouheella.

Ainekset

MääräAinesosa
300 g(4 kpl) porkkanaa
50 gvoita tai margariinia
3 kplkananmunaa
3 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
6 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 rklkanelia

Kuorrutus

200 g(1 prk) sulatejuustoa
50 gvoita tai margariinia
1 1/2 dltomusokeria

Koristelu

1/2 dlmantelirouhetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva.

    MääräAinesosa
    300 g(4 kpl) porkkanaa
    50 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    3 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    6 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 rklkanelia
  3. 3

    Lusikoi taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kärkeen 1 cm:n reikä. Pursota leivinpaperille pellille renkaita, joiden reiän halkaisija on noin 4 cm. Pursota hitaasti, jotta rinkuloista tulee tarpeeksi paksuja ja keksit kohoavat kauniisti.

  4. 4

    Paista keksejä uunissa noin 12-14 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä. Ota kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) sulatejuustoa
    50 gvoita tai margariinia
    1 1/2 dltomusokeria
  5. 5

    Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja sulatejuusto keskenään sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kekseille lusikalla. Koristele pähkinärouheella.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmantelirouhetta

Vinkki: Sulatejuusto on perinteinen tapa tehdä porkkanakakun kuorrute ja se antaa kekseille porkkanakakulle ominaisen maun. Voit halutessasi käyttää kuorrutteeseen myös tuorejuustoa.

Vinkki: Voit valmistaa taikinasta porkkanakakun paistamalla sen kakkuvuoassa (24 cm). Vähennä kakkutaikinasta 2 dl vehnäjauhoja ja puolita kuorrutteen määrä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
12.12.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä