Porkkanakakun makuiset donitsikeksit - Yhteishyvä

Porkkanakakun makuiset donitsikeksit

Porkkanakakun makuiset donitsikeksit
Paloja
20
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Yhdistä porkkanakakku ja donitsit hauskasti porkkanakakun makuisiksi pehmeiksi donitsikekseiksi. Ota perheen pienet mukaan leipomaan. Taikinan pursotus ja kuorrutteen levittäminen on lapsista jännää puuhaa.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
(noin 4) porkkanaa
50 g
voita tai margariinia
3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia

KUORRUTUS

100 g
voita tai margariinia
200 g
sulatejuustoa
3 dl
tomusokeria

KORISTELUUN

1/2 dl
pähkinärouhetta

Vinkki: Sulatejuusto on perinteinen tapa tehdä porkkanakakun kuorrute ja se antaa kekseille porkkanakakulle ominaisen maun. Voit halutessasi käyttää kuorrutteeseen myös tuorejuustoa.

Vinkki: Voit valmistaa taikinasta porkkanakakun paistamalla sen kakkuvuoassa (24 cm). Vähennä kakkutaikinasta 2 dl vehnäjauhoja ja puolita kuorrutteen määrä.

Näin teet

1

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva. Säädä uuni 200 asteeseen.

50 g
voita tai margariinia
300 g
(noin 4) porkkanaa
2

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
3

Lusikoi taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kärkeen 1 cm:n reikä. Pursota leivinpaperin päälle pellille renkaita, joiden reiän halkaisija on noin 4 cm. Taikina leviää paistettaessa, joten pursota hitaasti, jotta rinkuloista ei tule liian ohuita. Näin taikina saa paistettaessa myös korkeutta ja pysyy mehevänä.

4

Paista donitsikeksejä uunissa noin 13 minuuttia, kunnes taikina on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä.

5

Valmista kuorrutus. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutetta donitsien päälle esimerkiksi lusikalla. Viimeistele pähkinärouheella

3 dl
tomusokeria
100 g
voita tai margariinia
200 g
sulatejuustoa
1/2 dl
pähkinärouhetta
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.12.2018
Muokattu: 2.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g575 g
Proteiinia7 g133 g
Rasvaa12 g235 g
Kuituja1 g22 g
Energiaa kj1044 20888
Energiaa kcal250 4990

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl tomusokeria

  • 0.5 dl pähkinärouhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g575 g
Proteiinia7 g133 g
Rasvaa12 g235 g
Kuituja1 g22 g
Energiaa kj1044 20888
Energiaa kcal250 4990

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl tomusokeria

  • 0.5 dl pähkinärouhetta

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.