Porkkanakakun makuiset donitsikeksit
Noin 1,5 tuntia (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhdistä porkkanakakku ja donitsit hauskasti porkkanakakun makuisiksi pehmeiksi donitsikekseiksi. Kuorruta keksit klassisella porkkanakakun kuorrutteella ja viimeistele mantelirouheella.
| 300 g | (4 kpl) porkkanaa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | kanelia |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) sulatejuustoa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| Koristelu | |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva.
- 2.
Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Lusikoi taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kärkeen 1 cm:n reikä. Pursota leivinpaperille pellille renkaita, joiden reiän halkaisija on noin 4 cm. Pursota hitaasti, jotta rinkuloista tulee tarpeeksi paksuja ja keksit kohoavat kauniisti.
- 4.
Paista keksejä uunissa noin 12-14 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä. Ota kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
- 5.
Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja sulatejuusto keskenään sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kekseille lusikalla. Koristele pähkinärouheella.
Porkkanakakun makuiset donitsikeksit
Yhdistä porkkanakakku ja donitsit hauskasti porkkanakakun makuisiksi pehmeiksi donitsikekseiksi. Kuorruta keksit klassisella porkkanakakun kuorrutteella ja viimeistele mantelirouheella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (4 kpl) porkkanaa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | kanelia |
Kuorrutus | |
| 200 g | (1 prk) sulatejuustoa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
Koristelu | |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva.
Määrä Ainesosa 300 g (4 kpl) porkkanaa 50 g voita tai margariinia - 2
Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 3 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 6 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 rkl kanelia - 3
Lusikoi taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kärkeen 1 cm:n reikä. Pursota leivinpaperille pellille renkaita, joiden reiän halkaisija on noin 4 cm. Pursota hitaasti, jotta rinkuloista tulee tarpeeksi paksuja ja keksit kohoavat kauniisti.
- 4
Paista keksejä uunissa noin 12-14 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä. Ota kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) sulatejuustoa 50 g voita tai margariinia 1 1/2 dl tomusokeria - 5
Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja sulatejuusto keskenään sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kekseille lusikalla. Koristele pähkinärouheella.
Määrä Ainesosa 1/2 dl mantelirouhetta
Vinkki: Sulatejuusto on perinteinen tapa tehdä porkkanakakun kuorrute ja se antaa kekseille porkkanakakulle ominaisen maun. Voit halutessasi käyttää kuorrutteeseen myös tuorejuustoa.
Vinkki: Voit valmistaa taikinasta porkkanakakun paistamalla sen kakkuvuoassa (24 cm). Vähennä kakkutaikinasta 2 dl vehnäjauhoja ja puolita kuorrutteen määrä.
Ravintosisältö
264
Energiaa kcal
1107
Energiaa kj
9,9 g
Rasvaa
4,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,2 g
Hiilihydraatteja
20,9 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
264
Energiaa kcal
1107
Energiaa kj
9,9 g
Rasvaa
4,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,2 g
Hiilihydraatteja
20,9 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























