Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkanakakun makuiset donitsikeksit

Porkkanakakun makuiset donitsikeksit

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Yhdistä porkkanakakku ja donitsit hauskasti porkkanakakun makuisiksi pehmeiksi donitsikekseiksi. Kuorruta keksit klassisella porkkanakakun kuorrutteella ja viimeistele mantelirouheella.

Ainekset

300 g
(4 kpl) porkkanaa
50 g
voita tai margariinia
3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia

Kuorrutus

200 g
(1 prk) sulatejuustoa
50 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
tomusokeria

Koristelu

1/2 dl
mantelirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva.

300 g
(4 kpl) porkkanaa
50 g
voita tai margariinia
2

Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia
3

Lusikoi taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kärkeen 1 cm:n reikä. Pursota leivinpaperille pellille renkaita, joiden reiän halkaisija on noin 4 cm. Pursota hitaasti, jotta rinkuloista tulee tarpeeksi paksuja ja keksit kohoavat kauniisti.

4

Paista keksejä uunissa noin 12-14 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä. Ota kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.

200 g
(1 prk) sulatejuustoa
50 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
tomusokeria
5

Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja sulatejuusto keskenään sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kekseille lusikalla. Koristele pähkinärouheella.

1/2 dl
mantelirouhetta

Vinkki: Sulatejuusto on perinteinen tapa tehdä porkkanakakun kuorrute ja se antaa kekseille porkkanakakulle ominaisen maun. Voit halutessasi käyttää kuorrutteeseen myös tuorejuustoa.

Vinkki: Voit valmistaa taikinasta porkkanakakun paistamalla sen kakkuvuoassa (24 cm). Vähennä kakkutaikinasta 2 dl vehnäjauhoja ja puolita kuorrutteen määrä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.12.2018
|
Muokattu: 20.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

264

1107

9,9 g

4,7 g

35,2 g

20,9 g

1,3 g

7,7 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli