Vegaaninen lanttulaatikko - Yhteishyvä

Vegaaninen lanttulaatikko

Vegaaninen lanttulaatikko
Annokset
5
Valmistusaika
Useita tunteja
Joululaatikot on helppo valmistaa vegaanisina, kun käyttää kaurajuomaa tai muuta kasvipohjaista ”maitoa”.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Lanttua
6 dl
Kaurajuomaa
1 tl
Suolaa
50 g
Margariinia (vegaanista)
1 1/2 dl
Korppujauhoa
1 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
1/2 dl
Tummaa siirappia
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua maustepippuria
Muskottia

LISÄKSI

25 g
Margariinia (vegaanista)

Näin teet

1

Kuori ja kuutioi lanttu. Laita lanttukuutiot, kaurajuoma ja suola kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia niin, että lantut pehmenevät. Soseuta.

1 kg
Lanttua
1 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
1 tl
Suolaa
2

Sekoita margariini lämpimään lanttusoseeseen. Lisää korppujauhot, kauravalmiste, siirappi ja mausteet.

50 g
Margariinia (vegaanista)
1 1/2 dl
Korppujauhoa
1 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
1/2 dl
Tummaa siirappia
Muskottia
3

Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) margariinilla. Kaada lanttuseos vuokaan. Leikkaa margariinista muutama ohut viipale laatikon pinnalle. Paista laatikkoa uunissa noin 1 ½ tuntia.

25 g
Margariinia (vegaanista)
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g197 g
Proteiinia5 g27 g
Rasvaa14 g68 g
Kuituja5 g26 g
Energiaa kj1309 6546
Energiaa kcal313 1564

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) jauhettua maustepippuria

  • Muskottia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g197 g
Proteiinia5 g27 g
Rasvaa14 g68 g
Kuituja5 g26 g
Energiaa kj1309 6546
Energiaa kcal313 1564

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) jauhettua maustepippuria

  • Muskottia

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.