Kananmunan voi korvata vegaanisessa leivonnassa monella tavalla. Munan sijaan taikinaan voi laittaa jogurtin tyylisiä soija- tai kauravalmisteita ja hedelmäsoseita. Esimerkiksi luumupiirakassa muna korvataan banaanisoseella. Myös maapähkinävoi sekä chia- tai pellavansiemenistä ja vedestä tehty seos toimii vegaanisissa leivonnaisissa kananmunan korvaajana. Kikherneiden liemestä eli aquafabasta valmistat helposti vegaanisen marengin. Joissakin ohjeissa, kuten pullataikinassa, kananmunan voi yksinkertaisesti jättää pois.
![Vegaaninen sitruunamarenkipiirakka, jonka vieressä puolitettu sitruuna](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/31YMv4kJOTXagAupkqsAxV/1c3886c4409533b9521287f6e4ede20f/Vegaaninen_sitruuna_marenkipiirakka_verkko_paakuva_2400x1350.jpg?fit=thumb&h=1600&q=60&w=1600)
![Vegaaninen sitruunamarenkipiirakka, jonka vieressä puolitettu sitruuna](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/31YMv4kJOTXagAupkqsAxV/1c3886c4409533b9521287f6e4ede20f/Vegaaninen_sitruuna_marenkipiirakka_verkko_paakuva_2400x1350.jpg?fit=fill&h=900&q=60&w=1600)
Vegaanisen marengin salat – tunnetko jo aquafaban?