Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uppoluumupiirakka

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Helppo vegaaninen luumupiirakka kruunaa arjen ja juhlan. Kuohkean piirakan mantelisessa taikinassa banaani hoitaa kananmunan tehtävät.

Ainekset

100 g
Margariinia (vegaanista)
4 kpl
Luumua
1 kpl
Banaani
1 kpl
Sitruuna
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Kaurajuomaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota margariini tuntia aikaisemmin pehmenemään. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 x 26 cm:n piirakkavuoka leivinpaperilla.

100 g
Margariinia (vegaanista)
2

Halkaise luumut ja poista kivet. Jätä luumut odottamaan.

4 kpl
Luumua
3

Soseuta banaani haarukalla. Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa margariini, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita banaanisose ja sitruunankuoriraaste vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan.

1 kpl
Banaani
1 kpl
Sitruuna
100 g
Margariinia (vegaanista)
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Mantelijauhetta
1 dl
Kaurajuomaa
4

Paina luumut leikkauspinta ylöspäin taikinaan. Kypsennä uunissa 30–35 minuuttia.

4 kpl
Luumua
5

Anna piirakan jäähtyä.

6

Vinkki: Herkuttele kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

252

1054

12,4 g

2,5 g

28,9 g

16,3 g

2,6 g

4,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli