Uppoluumupiirakka

Helppo vegaaninen luumupiirakka kruunaa arjen ja juhlan. Kuohkean piirakan mantelisessa taikinassa banaani hoitaa kananmunan tehtävät.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia (vegaanista)
4 kplluumua
1 kplbanaani
1 kplsitruuna
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 dlkaurajuomaa

Valmistus

  1. 1

    Ota margariini tuntia aikaisemmin pehmenemään. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 x 26 cm:n piirakkavuoka leivinpaperilla.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia (vegaanista)
  2. 2

    Halkaise luumut ja poista kivet. Jätä luumut odottamaan.

    MääräAinesosa
    4 kplluumua
  3. 3

    Soseuta banaani haarukalla. Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa margariini, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita banaanisose ja sitruunankuoriraaste vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kplbanaani
    1 kplsitruuna
    100 gmargariinia (vegaanista)
    1 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 dlmantelijauhetta
    1 dlkaurajuomaa
  4. 4

    Paina luumut leikkauspinta ylöspäin taikinaan. Kypsennä uunissa 30–35 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplluumua
  5. 5

    Anna piirakan jäähtyä.

  6. 6

    Vinkki: Herkuttele kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
11.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025