Ota margariini tuntia aikaisemmin pehmenemään. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 x 26 cm:n piirakkavuoka leivinpaperilla.
Halkaise luumut ja poista kivet. Jätä luumut odottamaan.
Soseuta banaani haarukalla. Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa margariini, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita banaanisose ja sitruunankuoriraaste vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan.
Paina luumut leikkauspinta ylöspäin taikinaan. Kypsennä uunissa 30–35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä.
Vinkki: Herkuttele kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1054
252
12,4 g
2,5 g
28,9 g
16,3 g
2,6 g
4,4 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli