Ota margariini tuntia aikaisemmin pehmenemään. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 x 26 cm:n piirakkavuoka leivinpaperilla.
Halkaise luumut ja poista kivet. Jätä luumut odottamaan.
Soseuta banaani haarukalla. Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa margariini, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita banaanisose ja sitruunankuoriraaste vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan.
Paina luumut leikkauspinta ylöspäin taikinaan. Kypsennä uunissa 30–35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä.
Vinkki: Herkuttele kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
252
1054
12,4 g
2,5 g
28,9 g
16,3 g
2,6 g
4,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli