Kaura-nyhtösämpylät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaura-nyhtösämpylät

Kaura-nyhtösämpylät
Annokset
16
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Mehevöitä sämpylätaikina kaurahiutaleilla ja leivo helpot pull-apart eli nyhtösämpylät pellille kylki kylkeä vasten.
Jaa Somessa

Ainekset

RASKI ELI ESITAIKINA

5 dl
kylmää vettä
5 g
(herneen kokoinen pala) hiivaa tai ½ tl kuivahiivaa
4 dl
vehnäjauhoja
7 dl
kaurahiutaleita

TAIKINA

3 1/2 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 rkl
suolaa
2 rkl
siirappia
10 dl
vehnäjauhoja

Näin teet

1

Aloita taikinan valmistus sekoittamalla esitaikinan ainekset kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja jätä huoneenlämpöön vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.

5 dl
kylmää vettä
7 dl
kaurahiutaleita
4 dl
vehnäjauhoja
5 g
(herneen kokoinen pala) hiivaa tai ½ tl kuivahiivaa
2

Valmista taikina lisäämällä raskin joukkoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää lopuksi vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja. Anna taikinen levätä kymmenen minuuttia.

3 1/2 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 rkl
suolaa
2 rkl
siirappia
10 dl
vehnäjauhoja
3

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyöritä sämpylöiksi.

4

Aseta sämpylät pellille noin 2 cm:n välein. Paina sämpylöitä kevyesti matalammaksi kostutetuin sormin ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

5

Kohota sämpylöitä liinan alla 30–60 minuuttia, kunnes ne ovat kaksinkertaisia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Resepti
Kaisa Johansson
Kuvat
Kimmo Ervola
Julkaistu: 27.5.2019
Muokattu: 23.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja54 g871 g
Proteiinia9 g147 g
Rasvaa2 g34 g
Kuituja4 g62 g
Energiaa kj1194 19098
Energiaa kcal285 4564

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja54 g871 g
Proteiinia9 g147 g
Rasvaa2 g34 g
Kuituja4 g62 g
Energiaa kj1194 19098
Energiaa kcal285 4564
Resepti
Kaisa Johansson
Kuvat
Kimmo Ervola

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.