Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 syytä osallistua Nälkäpäivään

Teksti:
Inka Kovanen / Suomen Punainen Risti
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.8.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Kuka tahansa voi osallistua Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräykseen. Mukaan pääsee vaikka omalta kotisohvalta. Lue kolme syytä, miksi Nälkäpäivään kannattaa osallistua ja miten juuri sinä voit auttaa.

1) Lipaskerääjänä tai lahjoittajana autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia maailmalla ja Suomessa

Nälkäpäivänä 15.–17.9. kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Sen turvin apu saadaan nopeasti sinne, missä hätä on suuri. Juuri nyt katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi Syyrian ja Ukrainan konfliktien uhreja sekä vakavasta kuivuudesta kärsiviä ihmisiä Itä-Afrikan alueella.

"Kaikkein heikoimmassa asemassa olevat vain harvoin pystyvät lähtemään turvaan esimerkiksi Eurooppaan. Suurin osa jää maansisäisiksi pakolaisiksi tai naapurimaiden pakolaisleireille. He tarvitsevat apuamme", sanoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Andreas von Weissenberg.

Katastrofirahaston turvin autetaan myös Suomessa. Esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneille hankitaan perustarvikkeita ensimmäisistä päivistä selviämiseen. Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat myös henkistä tukea.

2) Vapaaehtoistoiminta edistää onnellisuutta

Vapaaehtoistoiminta ja hyväntekeväisyys lisäävät onnellisuutta. Yhteys on havaittu useissa kansainvälisissä tutkimuksissa. Vapaaehtoistyötä tekevä ihminen kokee itsensä hyödylliseksi ja tärkeäksi. Samalla voi tavata muita ihmisiä, jotka jakavat saman arvomaailman.

Kajaanilainen Airi Korpela on ollut Nälkäpäivän lipaskerääjänä peräti 28 vuonna.

"Tykkään olla ihmisten kanssa, ja keräämisessä se on luontaisetu. Samalla näkee tuttuja, ja olen kerätessä saanut ystäviäkin", Korpela kertoo.

Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua kuka tahansa, aiempaa kokemusta ei tarvita. Voit kerätä puoli tuntia tai koko päivän, sinä päätät. Nettilippaan avulla voit kerätä vaikka kotisohvalta. Jos et ehdi keräämään, voit myös lahjoittaa keräykseen tekstiviestillä, verkkopankissa tai Mobile Payn kautta.

3) Osallistumalla porukalla voit viettää hauskoja hetkiä kivassa seurassa

Haasta ystäväsi tai työporukkasi mukaan Nälkäpäivään. Voitte porukalla lähteä lipaskerääjiksi tai esimerkiksi leipoa herkkuja työpaikan kahvipöytään ja lahjoittaa kertyneet rahat Nälkäpäivään. Muitakin ideoita voi toteuttaa – vain mielikuvitus on rajana. Voit myös haastaa kaverit Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä.

Lue lisää, tule lipaskerääjäksi ja lahjoita: www.nalkapaiva.fi

Suomen Punainen Risti on S-ryhmän yhteiskunnallinen vastuullisuuskumppani.

Lisää aiheesta