Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ellinoora kokkaa elämänsä ensimmäisen onnistuneen risoton Elämä on ruokaa -sarjassa – katso jakso ja nappaa resepti talteen!

Teksti:
S-market
Kuvat:
S-market
Julkaistu: 27.9.2023
|
Muokattu: 2.10.2023
Vain elämää -tähdet tarttuvat paistinlastaan uudessa Elämä on ruokaa -minisarjassa. Toisessa jaksossa laulaja Ellinoora kokee ahaa-elämyksiä punajuuririsoton äärellä.

Huippusuositun Vain elämää -sarjan 14. tuotantokausi on hyvässä vauhdissa. Anna Puun ja A.W. Yrjänän kappaleet ovat jo kajahdelleet Satulinnan salissa, ja seuraavana vuorossa on pirteä Ellinoora.

TV-ohjelman faneja hemmotellaan tänä vuonna myös sen rinnalla pyörivällä Elämä on ruokaa -minisarjalla. Sarjassa Vain elämää -muusikot valmistavat kokki Miikka Lindqvistin seurassa lempiruokiaan ja jakavat katsojille lämpimimpiä makumuistojaan.

Elämä on ruokaa -sarjan toisessa jaksossa Ellinoora kokkaa elämänsä ensimmäisen onnistuneen risoton ja muistelee herkullisia illalliselämyksiä Italian auringon alla. Mutta kuinka laulajatähdeltä sujuu parmesaanin raastaminen – ja mitä ihmettä tarkoittaa lurvauttaminen?

Selvitä mysteeri katsomalla jakso yltä ja kurkkaa resepti yhden pannun punajuuririsottoon!

Yhden pannun punajuuririsotto

300 g punajuurta

1 kpl pieni sipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

1 kevätsipulin varsi

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

2 1/2 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä tai omenamehua

6 dl kasvislientä

1/2 tl suolaa

1/2 sitruunan mehu

1/2 dl parmesaanijuustoa

rucolaa

  1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja lisää punajuuret ja sipulit. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Lisää riisi, kääntele hetken aikaa ja lisää viini tai mehu. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvislientä hiljalleen aina, kun neste on imeytynyt. Hauduta risotto kypsäksi sekoitellen sitä jatkuvasti.
  3. Mausta risotto suolalla ja sitruunanmehulla. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Koristele rucolalla.

Osta ainekset yhden pannun punajuuririsottoon s-kaupat.fi:stä!

Katso kaikki sarjan jaksot täältä:

Lisää aiheesta