Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kotiteollisuuden Jouni Hynysen ruokavalio yllättää Elämä on ruokaa -sarjassa – ”Mielikuva minusta on pikkuisen väärä”

Teksti:
S-market
Kuvat:
S-market
Julkaistu: 25.10.2023
|
Muokattu: 25.10.2023
Kotiteollisuus-yhtyeestä tuttua Jouni Hynystä erehdytään usein luulemaan makkaraa ahmivaksi ja olutta kittaavaksi rokkikukoksi, mutta totuus on tarua ihmeellisempää.

Supersuositussa Vain elämää -ohjelmassa vietetään perjantaina Jouni Hynysen päivää. Kotiteollisuus-yhtyeen laulajana tunnettu Hynynen on tämän vuoden artistikattauksen suurin yllättäjä, sillä suorapuheinen mies on aiemmin lähinnä irvaillut formaatille.

Yllätyksiä on tällä viikolla luvassa myös Elämä on ruokaa -minisarjassa, jossa Vain elämää -tähdet valmistavat lempiruokiaan kokki Miikka Lindqvistin seurassa. Hynysen jaksossa rokkari nimittäin paljastaa olevansa kevyen ruoan ystävä.

– Se mielikuva, että kaveri vetää makkaraa ja juo kaljaa, se on pikkuisen väärä. Eikä niin pikkuisenkaan, koska ensinnäkään en juo kaljaa, ja makkaraa syön ehkä kaksi kertaa kesässä, hän pohtii.

Jaksossa Hynynen valmistaa mehevän, juustokermalla viimeistellyn kukkakaaligratiinin. Mies kertoo olleensa ennen periaatteellinen kukkakaalin inhoaja, mutta joensuulaisessa ravintolassa tarjoiltu gratiini muutti tämän asenteen klassikkokasvista kohtaan kertaheitolla.

Mutta kuinka ruoanlaitto rinnastuu laulujen kirjoittamiseen Hynysen mielessä, ja mikä onkaan hänen rakkain ruokamuistonsa?

Katso jakso yltä ja kurkkaa mehevän kukkakaaligratiinin resepti alta!

Mehevä kukkakaaligratiini

500 g kukkakaalia

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

2 1/2 dl (1 prk) ruokakermaa

175 g (1 ps) juustoraastetta

1 dl kurpitsansiemeniä

Lisäksi

öljyä

  1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Pane palat öljyttyyn uunivuokaan, sirottele suola ja mustapippuri kukkakaaleille. Paahda 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

  2. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Sekoita 2/3 osaa juustoraasteesta pienissä erissä kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi.

  3. Ota kukkakaalit uunista, kaada juustokastike kukkakaalin päälle ja paista uunissa vielä 20 minuuttia.

  4. Levitä kurpitsansiemenet pellille, lorauta päälle hieman öljyä ja laita uuniin paahtumaan kukkakaalin kanssa, kunnes siemenet ovat kauniin ruskeita.

  5. Ripottele paahtuneet siemenet gratiinin pinnalle ennen tarjoilua.

Osta ainekset mehevään kukkakaaligratiiniin s-kaupat.fi:stä!

Katso kaikki sarjan jaksot täältä:

Lisää aiheesta