Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kranssi on helppo tehdä kesäpäivän puuhana kotona tai mökillä.

Kukkakranssi on näyttävä koriste kesän juhliin ja helppo tehdä itse!

Teksti:
Tytti Kontula
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen, SOK
Julkaistu: 28.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Kesäjuhlien kukkakranssissa tuoksuvat muun muassa syreenit, ruiskukat, päivänkakkarat ja mustikanvarvut. Ainekset voit kerätä puutarhasta, luonnosta tai ostaa kukkakaupasta.

Kukkakranssi näyttää upealta ulko-ovessa, kodin seinällä tai vaikkapa buffet-pöydän keskipisteenä.

Suomalaisen suven kunniaksi kranssiin koottiin päivänkakkarakrysanteemejä, syreeneitä, ruiskukkia, hajuherneitä, kärhöjä, jaloritarinkannuksia, heinää, mustikanvarpuja, tuijaa ja peltotaskuruohoa.

"Kranssi on helppo tehdä itse. Voit kerätä ainekset kranssiin puutarhasta, luonnosta tai ostaa kukkakaupasta", floristi Anna Salomaa sanoo.

Luonnosta kerättävät kukat on hyvä kerätä aamulla ja laittaa yöksi maljakossa viileään. Näin ne saavat nestejännityksen ja kestävät ilman vettä.

Näin teet näyttävän kranssin

  • Tee kranssipohja kieputtamalla taipuisia oksia tai varpuja ympyräksi. Myös paksu rautalanka tai verkko käy.
  • Leikkaa kukat noin 10 sentin mittaisiksi.
  • Ota ohutta rautalankaa, narua tai siimaa, solmi se kiinni pohjaan ja puno sen avulla kukat kiinni seppeleeseen. Jatka kunnes pohja on peitossa.
  • Kranssi on upeimmillaan heti samana päivänä. Jos viet sen tuliaiseksi, sumuta kranssi vedellä ja pakkaa muoviin. Kranssi kestää pidempään, jos sitä säilyttää esimerkiksi öisin viileässä.

Katso myös