Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Larsénin perheen Johka-koira viihtyy perheen matkoilla pohjoisessa. Kalastuksessa se auttaa välillä niin innokkaasti, että kala saattaa päästä karkuun.

Larsénien perhe käyttää Bonuksensa matkailuun: "Usein kertymä on 1000 euron luokkaa"

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Anu Kovalainen, SOK
Julkaistu: 28.9.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Paula Larsén jemmaa Bonukset tarkasti. Ne käytetään perheen yhteisiin, unohtumattomiin matkailuelämyksiin. Uuden reissun suunnittelu alkaa usein jo paluumatkalla kotiin.

Onko sinulla Bonus-tarina, jonka haluaisit kertoa? Vinkkaa meille: yhteishyva.toimitus@sok.fi

Näky on jäänyt kajaanilaisen Paula Larsénin mieleen: pikkuinen poika reppu selässään lentoasemalla. Perhe oli lähdössä ensi kertaa etelänlomalle, matkakohteena Kreikan Rodos.

"Reissuista jäävät parhaiten mieleen pienet asiat", sanoo Larsén, jonka perhe on jo kahdeksan vuoden ajan käyttänyt Bonus-kertymänsä lomamatkoihin.

"Loman lähestyessä katsellaan, paljonko rahaa on kertynyt ja mihin sillä pääsisi. Usein kertymä on ollut tuhannen euron luokkaa", Larsén kertoo.

Bonusten avulla reissurahan säästäminen on onnistunut, vaikka talous olisi välillä tiukemmallakin.

Larsénit käyttivät Bonuksia matkailuun ensi kerran vuonna 2010. He vuokrasivat matkailuauton ja suuntasivat Norjaan. Sitten kokeiltiin etelänlomiakin, mutta erään Kiilopään-matkan jälkeen perheen poika tokaisi: "Ihminen voi lähteä Lapista, mutta Lappi ei ihmisestä."

Sen jälkeen Larsénit eivät ole käyneet Tallinnaa etelämpänä. "Tallinna vastaa humputtelutarpeeseen", Larsén sanoo.

Pohjoisen maisemat houkuttavat

Kalastusta ja retkeilyä rakastavien Larsénien suosiossa ovat Pohjois-Lappi sekä Norjan Finnmark, jonka koskematon kauneus ja kalaisat vedet viehättävät. Pohjoisen matkoilla mukana on myös perheen Johka-koira.

Reissuista jäävät parhaiten mieleen pienet asiat.

"Tänä vuonna lomailimme jo toista kertaa pikkuisessa Suotnjun kylässä. Olemme ystävystyneet sikäläisen poroisännän kanssa."

Paula Larsén on löytänyt mieluisia vuokramökkejä norjalaisten riekonmetsästäjien suosiman Facebook-ryhmän avulla.

"Änkesin siihen jäseneksi. Osaan vähän norjaa", hän kertoo.

Pohjoisessa matkaillessa Johka-koirankin voi ottaa mukaan. Se "auttaa" innokkaasti kalastuksessa.

"Sillä on ikävä kyllä ihmeellinen vaisto tajuta, että kala on kiinni, vaikka yrittäisin olla kuinka ilmeetön! Se on välittömästi noutamassa sitä."

Uuden reissun suunnittelu alkaa usein jo paluumatkalla kotiin.

"Päällimmäisenä on aina ajatus, että kyllä oli mukavaa! Näinä vuosina poikamme on varttunut nuorukaiseksi, ja on ollut hienoa tarjota hänelle elämyksiä eri paikoissa. Minusta se on tärkeämpää kuin säästötilin pulleus."

Lue lisää

Lisää aiheesta