Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Menopaussi – minullako?

Teksti:
Mirkku Merimaa / Ihana Elämys Oy ja MUAH Sanna Karppinen / The Spotlight
Kuvat:
Mirkku Merimaa / Ihana Elämys Oy ja MUAH Sanna Karppinen / The Spotlight
Julkaistu: 10.7.2023
|
Muokattu: 10.7.2023
Kaupallinen yhteistyö / A.Vogel Menoforce Strong. Kyläkauppiaan rouvana tunnetuksi tullut Minttu Kaulanen alkoi nelikymppisenä saada kummallisia oireita. Sellaisista hänen äitinsäkin oli kärsinyt aikoinaan. Hän päätti kokeilla mainoksista bongaamiaan Menoforce Strong -salviatabletteja.

Kello löi kolme yöllä – ja Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen heräsi kuin taikaiskusta. Hän oli maannut valveilla lähes joka yö viime aikoina ja miettinyt, oliko tulossa hulluksi.

Päivisin Minttu oli huonolla tuulella, häntä hikoilutti kummallisen paljon ja päätä särki.

– Olen aina ollut sosiaalinen ja energinen ihminen. Yhtäkkiä olin muuttunut apaattiseksi, mikään ei oikein kiinnostanut minua, Minttu kuvailee.

Pikkuhiljaa mieleen hiipi, että hän oli alkanut muistuttaa äitiään.

53-vuotiaana Sari Ervastilla oli ollut samankaltaisia tuntemuksia. Ennen positiivisesti elämään suhtautunut nainen tuumasi tuolloin, että vaikka lentokone putoaisi päähän, häntä ei voisi vähempää kiinnostaa.

Myös tytär oli sanonut hänelle, ettei koskaan voi tietää, alkaako äiti itkeävai riehua.

– Minusta oli kuoriutunut lohikäärme, Sari muistelee 64-vuotiaana.

Mielialavaihteluiden syyksi paljastui vaihdevuodet, ja Sari hakeutui hormonikorvaushoitoihin.

Tänä keväänä 43 vuotta täyttänyt Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen on keskustellut äitinsä Sari Ervastin kanssa paljon vaihdevuosien koettelemuksista.

Balanssiin

Päälle nelikymppinen Minttu ajatteli, että hänen täytyi olla vielä liian nuori menopaussin alkamiseen. Minttu oli kuitenkin valmis tekemään mitä vain olonsa helpottamiseksi. Hän päätti kokeilla mainoksista bongaamiaan Menoforce Strong -salviatabletteja.

Helpotusta vaihdevuosioireisiin on saatavilla.

– Ensimmäisen purkin jälkeen huomasin, että sain nukutuksi läpi yön ja olin vähän paremmalla tuulella. Tuntui, että olin enemmän balanssissa.

Koska salviatabletit on tarkoitettu helpottamaan vaihdevuosi-ikäisten naisten oireita, Minttu huolestui ja hakeutui tutkimuksiin. Mikä häntä oikein vaivasi?

Selvisi, että Mintun esivaihdevuodet olivat alkaneet.

– Aloitin hormonikorvaushoidon, mutta käytän edelleen päivittäin myös Menoforce Strong -tuotetta. Koen, että valmiste on minulle hyvä tuki.

Äiti on oikea leijonaemo. Joka tilanteessa, jossa olen tarvinnut tukea tai kannustusta, äiti on ollut läsnä.

Menoforce Strong -tuotteen sisältämä salvia tasaa vaihdevuosiin liittyviä tuntemuksia, kuten hikoilua. Tuotteen valmistajan A. Vogelin teetättämässä tutkimuksessa käyttäjien kuumat aallot helpottivat neljän viikon käytön aikana.

Sukupolvelta toiselle

A. Vogel juhlii 100-vuotissynttäreitään tänä vuonna. Yhtiön luonnonmukaisia valmisteita käytettiin myös Sarin lapsuudenkodissa, Mintun mummolassa.

Niin äidin kuin tyttären mieleen on jäänyt jo lapsuusajoilta A. Vogelin flunssaa lievittävä valmiste.

Usein sanotaan, että äidit ja tyttäret matkaavat samankaltaisissa vaihdevuosien aalloissa. Sari toteaa, että heidän kohdallaan tämä ei ole täysin pitänyt paikkaansa.

– Minun nyt 90-vuotias äitini kärvisteli kymmenen vuotta kuumissa aalloissa – hakematta hoitoa. Minulla taas ei juuri ollut kuumia aaltoja, Sari vertaa.

A.Vogel Menoforce Strong -salviatabletti Vaihdevuosiin liittyvät epämukavat tuntemukset, kuten liiallinen hikoilu ja kuumat aallot, johtuvat estrogeenin vähenemisestä. Menoforce auttaa tasoittamaan näitä oireita vaikuttamalla lämmönsäätelyjärjestelmään, eikä se siten ole hormonaalinen lääke.

Säilytysohje: Huoneenlämmössä.

Käyttöohje: 1 tabletti päivässä veden kera. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

Lisää aiheesta