Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Menovettä lähimetsästä

Teksti:
Lasse Tenhunen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.5.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Suomalaisilla autoilijoilla on entistä paremmat mahdollisuudet tankata todellista lähipolttonestettä, kun ABC-ketjun Smart Diesel saa joukkoonsa uutta UPM BioVerno -dieseliä. Täysin uusiutuva, ympäristöä säästävä huipputuote syntyy kotimaassa selluntuotannon tähteistä.

ABC-ketju on itsekin suomalainen innovaatio, joten kotimaassa kehitetty ja valmistettu diesel sopii luontevasti ketjun tarjontaan.

"On hienoa saada polttoainetarjontaan suomalaisia tuotteita, koska niiden osalta kotimaisuus vaatii todellisia innovaatioita, erityisosaamista ja vahvaa tahtoa. UPM BioVernon lisäksi meillä on jo valikoimassa EkoFlex E85 -polttoneste, joka valmistetaan pääosin kotimaisesta biojätteestä", kertoo kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten ABC-ketjusta.

UPM:n innovoiman BioVerno-dieselin raaka-aineena käytetään selluntuotannon tähteenä syntyvää mäntyöljyä, josta huomattava osa saadaan yhtiön omilta sellutehtailta Suomesta.

"UPM BioVerno täyttää erityisen hyvin Euroopan Unionin tavoitteet vähentää päästöjä liikenteessä", sanoo UPM Biopolttoaineiden myynti- ja markkinointijohtaja Sari Mannonen.

Sopii joka tankkiin

UPM BioVerno myydään osana ABC:n Smart Dieseliä.

"UPM BioVerno sopisi myös sellaisenaan kaikkiin dieselmoottoreihin. Erona tavalliseen dieseliin ovat kuitenkin selvästi pienemmät päästöt", Sari Mannonen painottaa.

Osaa autoilijoista hämmentää autoissa olevat varoitukset, jotka kieltävät laittamasta tankkiin lisäaineita tai biokomponentteja.

"Syytä huoleen ei ole. Varoitukset koskevat esimerkiksi Keski-Euroopassa käytössä olevia, dieseliin käsin lisättäviä lisäaineita, joita Suomessa ei tarvita. Ja korkealaatuisella uusiutuvalla BioVernolla tehostettua Smart Dieseliä voi tankata huoletta", Tiina Vehmala-Viksten korostaa.

Avainlippu muistuttaa alkuperästä

ABC-ketjulla on ollut jo yli vuosikymmenen käytössään Avainlippu-tunnus. Myös UPM BioVerno sai tunnuksen viime vuoden lopulla. Molemmat ovat mukana pääyhteistyökumppaneina, kun Suomen vanhin alkuperämerkki juhlii tänä vuonna 50-vuotiasta taivaltaan.

Polttonesteitä ostettaessa kotimaisuutta ei ensisijaisesti osata vielä edes odottaa.

"Kun tankkauspaikka on valittu usein muilla syillä, on tärkeää, että tarjottavat tuotteet ovat parhaita mahdollisia ja parasta on, jos ne ovat vielä kotimaisia", Vehmala-Viksten sanoo.

Lisää aiheesta