Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tiesitkö, että Gasellien Hätä-Miikka on himokokkaaja? Ota räppärin resepti ylös ja testaa meheviä tortillarullia

Teksti:
S-market
Kuvat:
S-market
Julkaistu: 4.10.2023
|
Muokattu: 4.10.2023
Vain elämää -tähdet tekevät Elämä on ruokaa -sarjassa taikojaan hellan ääressä. Uusimmassa jaksossa Gasellit-yhtyeen Hätä-Miikka paljastuu intohimoiseksi kotikokiksi.

Satulinnan valtaavat pian räväkät rytmit, kun Vain elämää -isännöintivuoroon pääsee Gasellit-yhtyeestä tuttu räppäri Miikka Niiranen eli Hätä-Miikka.

Hätä-Miikka vierailee tällä viikolla myös uudessa Elämä on ruokaa -minisarjassa, jossa Vain elämää -muusikot valmistavat kokki Miikka Lindqvistin seurassa lempiruokiaan. Kokkailun lomassa tähdet jakavat katsojille tärkeimpiä makumuistojaan.

Omassa jaksossaan Hätä-Miikka julistaa rakkauttaan meksikolaiseen ruokaan ja loihtii pöytään mausteisen mehevät kana-halloumienchiladat eli kuorrutetut tortillarullat. Räppärille ruoka ei ole pelkkää polttoainetta, vaan juhlan aihe, jonka äärelle läheiset on ilo kutsua nauttimaan.

Mutta paljonko chilikastiketta on poltetta rakastavan Hätä-Miikan mielestä tarpeeksi, ja mikä yllättävä maku häntä aluksi vaivasi meksikolaisessa keittiössä?

Selvitä vastaukset kysymyksiin katsomalla jakso yltä ja katso täyteläisten enchiladojen resepti!

Täyteläiset kana-halloumienchiladat

8 vehnätortillaa

Täyte

1 paprika

1 sipuli

1 yksikyntinen valkosipuli

400 g (1 pkt) broilerin fileesuikaleita

200 g halloumia

1 dl tacokastiketta

1/2 ruukku korianteria

1 lime

Kastike

500 g tomaattimurskaa

1/2 dl tacokastiketta

1 kpl lime

150 g ranskankermaa

1/2 tl suolaa

1/2 ruukku korianteria

1/2 ruukku persiljaa

Lisäksi

1 dl juustoraastetta

jalapenoviipaleita, tacokastiketta, ranskankermaa, tuoretta korianteria ja limejä viimeistelyyn

  1. Halkaise paprika, poista siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja korianteri. Kuutioi halloumijuusto.
  2. Paista fileesuikaleet pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon tacokastike ja korianteri. Paista muutama minuutti ja siirrä kulhoon.
  3. Lisää pannulle kuutioitu paprika, halloumi ja sipulit. Kuullota kasvikset pehmeäksi ja lisää kulhoon. Mausta täyte yhden limen mehulla.
  4. Jaa täyte tasaisesti tortillaletuille, kääri rullalle ja lado uunivuokaan.
  5. Tee kastike. Laita tomaattimurska ja tacokastike pannulle. Purista limen mehu joukkoon. Kiehauta ja lisää ranskankerma ja tuoreet yrtit. Mausta suolalla.
  6. Kaada kastike tortillarullille ja levitä juustoraaste päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  7. Viimeistele enchiladat jalapanoviipaleilla, tacokastikkeella, ranskankermalla, tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.

Osta ainekset täyteläisiin kana-halloumienchiladoihin s-kaupat.fi:stä!

Katso kaikki sarjan jaksot täältä:

Lisää aiheesta