Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vain elämää -tähdet valtaavat keittiön uudessa sarjassa – Anna Puu paljastaa ensimmäisessä jaksossa herkkuguacamolensa salaisuuden

Teksti:
S-market
Kuvat:
S-market
Julkaistu: 13.9.2023
|
Muokattu: 2.10.2023
Vain elämää -tähtiartistit kertovat uudessa Elämä on ruokaa -sarjassa tarinoita lempiruokiensa takaa. Mikä onkaan Anna Puun makuhermoja hivelevän guacamolereseptin salainen ainesosa?

Supersuositun Vain elämää -sarjan 14. tuotantokausi käynnistyi hiljattain uuden, valovoimaisen tähtikattauksen kera.

Sarjan faneja hemmotellaan tänä vuonna toden teolla, sillä varsinaisen TV-ohjelman lisäksi artisteja päästään kuulemaan myös ruokatarinoihin keskittyvässä Elämä on ruokaa -minisarjassa.

Ohjelmassa Vain elämää -muusikot valmistavat kokki Miikka Lindqvistin seurassa lempiruokiaan ja jakavat katsojille lämpimimpiä makumuistojaan.

Elämä on ruokaa -sarjan ensimmäisessä jaksossa laulaja Anna Puu muistelee teinivuosiaan helteisessä Chilessä, paljastaa perheensä salaisen guacamolereseptin ja antaa vinkkejä täydellisen avokadon valitsemiseen. Katso Annan guacamolen ohje alta!

Herkkuguacamole

3 avokadoa

½ dl limen mehua (2 limeä)

1 iso tomaatti

3 rkl ranskankermaa

¾ tl suolaa

½ ruukku korianteria

1 punasipuli

1 yksikyntinen valkosipuli

  1. Puolita ja poista avokadon kivi. Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja muussaa avokadot haarukalla. Kuori ja hienonna yksikyntinen valkosipuli ja punasipuli. Poista tomaatista kanta ja kuutioi pieneksi. Hienonna korianterin lehdet.
  2. Sekoita sipulit, tomaatti ja korianteri avokadon joukkoon. Lisää ranskankerma, suola ja limen mehu. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa tortillojen täytteenä tai nachojen kera.

Itse tehdyt tortillat

250 g durumvehnäjauhoja

4 rkl rypsiöljy

1,5 dl vettä

2 tl suolaa

  1. Lisää jauhot kulhoon ja tee keskelle kolo. Kaada koloon öljy, vesi ja suola. Sekoita reunoja pitkin taikinan ainekset sekaisin ja vaivaa taikina pöydällä tasaiseksi. Laita taikina kohoamaan puoleksi tunniksi.
  2. Jaa taikina 10 saman kokoiseksi palaksi ja pyörittele ne palloiksi.
  3. Kauli taikinapallot jauhotetulla pöydällä hyvin ohuiksi letuiksi.
  4. Kuumenna valurautapannu ja paista tortillalettuja kuivalla pannulla noin 15 sekuntia per puoli, kunnes päällimmäinen pinta alkaa hieman kupristua ja paistopinta ruskistua.

Osta ainekset herkkuguacamoleen s-kaupat.fi:stä.

Katso kaikki sarjan jaksot täältä:

Lisää aiheesta