Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kana-halloumivartaat ja raparperihilloke

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Hunaja-yrttimarinoidut kana-halloumivartaat tarjotaan raparperihillokkeen kanssa.

Ainekset

530 g
(1 pkt) maustamattomia kanan fileepihvejä
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
punainen paprika

Marinadi

2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
kuivattua rosmariinia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Raparperihilloke

250 g
(2–3) raparperinvartta
1/2 dl
vettä
1 dl
hillosokeria

Lisäksi

6 kpl
puisia varrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane varrastikut veteen likoamaan.

6 kpl
puisia varrastikkuja
2

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. Leikkaa fileet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa halloumi reilun kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Leikkaa kesäkurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Kääntele vartaan ainekset marinadiin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

530 g
(1 pkt) maustamattomia kanan fileepihvejä
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
punainen paprika
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
kuivattua rosmariinia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Huuhtele raparperi ja leikkaa noin sentin paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä hilloke.

250 g
(2–3) raparperinvartta
1/2 dl
vettä
1 dl
hillosokeria
4

Pujota kana, juusto ja kasvikset vuorotellen varrastikkuihin. Paista vartaat kypsiksi grillissä öljytyn folion päällä tai öljyllä voidellulla parilalevyllä 10–15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa vartaat raparperihillokkeen kanssa.

Vinkki: Jos käytät hillokkeessa pakastettua raparperia, jätä vesi lisäämättä. Voit maustaa raparperihillokkeen chilillä tai inkiväärillä.

Vinkki: Voit kypsentää vartaat 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia.

Vinkki: Vaihda kana vesimelonikuutioihin. Grillaa halloumi-melonivartaita 1–2 minuuttia molemmilta puolilta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

328

1372

13,8 g

5,2 g

22,0 g

21,3 g

1,0 g

27,2 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 kpl puisia varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli