Siiderikyljykset ja timjamikasvikset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siiderikyljykset ja timjamikasvikset

Siiderikyljykset ja timjamikasvikset
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Mausta porsaankyljykset siiderimarinadilla ja tarjoa tuoreella timjamilla maustettujen sienien, parsan ja kukkakaalin kanssa. Kypsennä koko komeus grillin lämmössä.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
(4 kpl) porsaankyljyksiä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

SIIDERIMARINADI

3 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 dl
omenasiideriä
3 rkl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
rypsiöljyä

TIMJAMIKASVIKSET

1/2
ruukkua timjamia
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
(sormi)suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 rs) herkkusieniä
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
300 g
(½) kukkakaalia

Näin teet

1

Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita siideri, sinappi, soijakastike, öljy ja valkosipuliviipaleet. Laita kyljykset muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Solmi pussi ja pusertele sitä niin, että marinadi peittää kyljykset.

1 1/2 dl
omenasiideriä
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
3 rkl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
600 g
(4 kpl) porsaankyljyksiä
2

Anna kyljysten maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Valuta kyljykset marinadista, mutta säästä vähän marinadia grillaukseen. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.

1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Valmista kasvikset. Silppua timjami. Sekoita timjami, öljy ja suola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon.

1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
(sormi)suolaa
1/2
ruukkua timjamia
1 kpl
valkosipulinkynsi
4

Puhdista herkkusienet. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Viipaloi tai puolita kukinnot. Sekoita timjami-öljyseos kasviksiin.

200 g
(1 rs) herkkusieniä
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
300 g
(½) kukkakaalia
5

Laita kyljykset ja kasvikset grilliritilälle. Grillaa kyljyksiä keskilämmöllä 4 minuuttia, käännä kyljykset ja sivele marinadilla. Grillaa noin 4 minuuttia. Ota kyljykset pois grillistä heti, kun liha on luun vierestä kypsää, jotta lopputulos on mehevä. Sivele kasviksia timjamiöljyllä grillaamisen aikana. Kasvikset kypsyvät 10–15 minuutissa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g34 g
Proteiinia40 g158 g
Rasvaa30 g121 g
Kuituja7 g29 g
Energiaa kj2042 8166
Energiaa kcal488 1951

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g34 g
Proteiinia40 g158 g
Rasvaa30 g121 g
Kuituja7 g29 g
Energiaa kj2042 8166
Energiaa kcal488 1951
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.