Rukiinen rahka-omenapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rukiinen rahka-omenapiirakka

Rukiinen rahka-omenapiirakka
Paloja
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Maukas mantelirouheella kruunattu omena-rahkapiirakka on helppo valmistaa ja sopii moneen herkutteluhetkeen. Ruisjauho tuo rapeutta ja maukkautta pohjaan.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
2 1/2 dl
ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta

TÄYTE

250 g
maitorahkaa (1 prk)
1 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
3 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
kananmuna

PINNALLE

300 g
omenoita (1 – 3 kpl)
1 dl
mantelirouhetta

Vinkki: Ylijääneen kuohukerman voi vaahdottaa ja tarjota jäähtyneen piirakan kanssa.

Näin teet

1

Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään.

1 dl
sokeria
100 g
voita tai margariinia
2

Sekoita toisessa kulhossa pohjan loput ainekset. Lisää ne rasva-sokeriseoksen joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi.

1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
2 1/2 dl
ruisjauhoja
3

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.

1 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
3 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
kananmuna
250 g
maitorahkaa (1 prk)
4

Pese ja viipaloi omenat.

300 g
omenoita (1 – 3 kpl)
5

Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja. Kaada rahkatäyte piirakkapohjalle. Asettele omenaviipaleet päälle ja ripottele mantelirouhe pinnalle.

1 dl
mantelirouhetta
6

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä piirakka foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos reunat alkavat tummua liikaa.

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.10.2019
Muokattu: 28.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g295 g
Proteiinia8 g65 g
Rasvaa20 g161 g
Kuituja4 g34 g
Energiaa kj1555 12441
Energiaa kcal372 2973

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g295 g
Proteiinia8 g65 g
Rasvaa20 g161 g
Kuituja4 g34 g
Energiaa kj1555 12441
Energiaa kcal372 2973
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.