Oluella maustettu juustofondue - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Oluella maustettu juustofondue

Oluella maustettu juustofondue
Annokset
5
Valmistusaika
30 min
Dippaa oluella aateloituun juustofondueen leipää ja vihanneksia. Lämmittävä, maltainen fondue kruunaa illanistujaiset.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sipuli
2 rkl
maissitärkkelystä
350 g
(2 ps) cheddarjuustoraastetta
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria tai cayennepippuria
2 - 4 rkl
maitoa

LISÄKSI

vaaleaa leipää
500 g
kasviksia (esim. kirsikkatomaatteja, retiisejä, paprikaa ja päärynää)

Näin teet

1

Viipaloi patonki. Huuhtele vihannekset ja leikkaa suupaloiksi.

vaaleaa leipää
500 g
kasviksia (esim. kirsikkatomaatteja, retiisejä, paprikaa ja päärynää)
2

Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita maissitärkkelys juustoraasteeseen. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa 1–2 minuuttia. Lisää olut ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia niin, että olut keittyy puoleen alkuperäisestä määrästä.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sipuli
2 rkl
maissitärkkelystä
350 g
(2 ps) cheddarjuustoraastetta
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
3

Lisää juusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa maidolla.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria tai cayennepippuria
2 - 4 rkl
maitoa
4

Pidä juusto lämpimänä tarjoiluun asti. Dippaa leipää ja vihanneksia fonduessa.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 5.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g78 g
Proteiinia22 g108 g
Rasvaa28 g138 g
Kuituja3 g15 g
Energiaa kj1801 9006
Energiaa kcal430 2151

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • vaaleaa leipää

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g78 g
Proteiinia22 g108 g
Rasvaa28 g138 g
Kuituja3 g15 g
Energiaa kj1801 9006
Energiaa kcal430 2151

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • vaaleaa leipää

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.