Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meikkitaituri ja sometähti Ida Ekman: "Unohda meikkaussäännöt"

Teksti:
Anni Nissi
Kuvat:
Roope Permanto
Julkaistu: 30.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Ida Ekman uskoo, että vuoden suurin trendi ovat aiempaa kevyemmät meikkipohjat. "Naisilla on hirveä tarve peittää ihoaan silloinkin, kun ei ole mitään peitettävää."

Sinistä huulipunaa, verenpunaista luomiväriä, linnun siipiä muistuttavat kulmakarvat. Siinä esimerkkejä helsinkiläisen Ida Ekmanin, 31, arkimeikeistä. Ekman on paitsi meikkaaja myös sosiaalisen median tähti. Hän jakaa kuvia meikeistään kuvienjakopalvelu Instagramissa ja kerää niillä päivittäin tuhansia tykkäyksiä.

Kadulla moni tunnistaa hänet, toiset jäävät muuten vain tuijottamaan. Aiemmin Kanadassa ja Isossa-Britanniassa työskennellyt Ekman on huomannut, että suomalaiset suhtautuvat meikkileikkeihin harvinaisen vakavasti.

"Huulipunan ostamista jahkataan pitkään, ihan kuin sen pitäisi sopia elämän jokaiseen tilanteeseen seuraavan kymmenen vuoden ajan. Meikkaamisen kuuluisi olla hauskaa!"

Ekman kannustaa opettelemaan meikkaamista nettivideoiden avulla. Sellaisia hän aikoo itsekin tehdä pian Youtubeen.

"Kissarajausta kannattaa harjoitella iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Pahin virhe on kokeilla uutta juttua tärisevin käsin ennen työhaastattelua. Se jää varmasti viimeiseksi kerraksi."

Vaikka oma meikki muuttuu jatkuvasti, Ekmanin luottotuotteet pysyvät: MAC-sarjan kulmakarvasivellin numero 263, Anastasia Beverly Hills -sarjan Dipbrow-kulmaväri ja NYXin Lip Lingerie -huulipunat.

"Omat kulmakarvani ovat harvat ja huonot. Pelkästään niiden esiin piirtäminen tuo heti ryhtiä kasvoille."

Maalauksia kasvoille

Kainuussa maitotilalla kasvaneen Ekmanin rakas lapsuudenharrastus oli piirtäminen, ja hän ihaili tätiään, jonka huulipuna mätsäsi täydellisesti verenpunaisiin kynsiin.

"Mietin, että voisinpa joku päivä olla sellainen itsekin."

Nykyään Ekman tekee tyypillisenä työpäivänään itselleen pari–kolme meikkiä, valokuvaa ne ja käsittelee kuvat. Kuvia on oltava varastossa, sillä hän julkaisee uuden joka päivä.

"Kun muut ovat ulkona bailaamassa, minä teen omaa Instagramiani. En silti vaihtaisi tätä mihinkään."

Työ on kannattanut, sillä Ekmanin Ida_elina-nimisellä tilillä on nyt jo noin 150 000 seuraajaa, mikä on valtava määrä. Tuloista suurin osa tulee juuri sosiaalisen median kautta. Sen lisäksi Ekman työskentelee freelance-meikkaajana ulkomaita myöten.

Ennen meikkaajaksi kouluttautumista Ekman opiskeli ensin vaatesuunnittelijaksi ja sitten modistiksi, hatuntekijäksi. Nykyisessä työssä yhdistyvät jännittävällä tavalla muoti, meikit ja maalaaminen.

"Käytän meikkiä kuin maalia, mutta paperin sijaan maalaan iholle."

Unohda meikkaussäännöt

Mielikuvituksen puute ei ole koskaan ollut ongelma. Ekman saa ideoita kaikkialta: väreistä, muodoista, elokuvista, toisista ihmisistä, musiikista.

"Jos haluan tehdä näyttävän meikin, kuuntelen klassista musiikkia. Kun taas kuuntelen Justin Bieberiä, syntyy yleensä jotain kevyttä, harmitonta ja vaaleanpunaista."

Joskus ystävät ovat arvanneet hänen olevan surullinen meikkikuvan nähtyään. Ekman kannustaa muitakin kuuntelemaan tuntemuksiaan.

"Minulta kysytään usein, minkä värinen huulipuna kannattaisi ostaa. Vastaan, että juuri sellainen, mistä tykkäät."

Samalla asenteella hän suhtautuu muihin sääntöihin, kuten siihen, että vain silmät tai huulet voivat olla pääosassa.

"En kannata! Meikkaan itse aina molemmat. Tai jos siltä tuntuu, en kumpiakaan."

Lisää aiheesta

Huulipunaa poskiin? Käytä tuttuja meikkejä uudella tavalla

Lisää aiheesta