Hapankorppusiika - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hapankorppusiika

Hapankorppusiika
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Hapankorppu sopii mainiosti leivitykseen ja antaa kalalle rukiisen maun. Viimeistele hapankorppumurulla kuorrutettu siika raikkaalla mausteöljyllä.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
siikafileetä
2 kpl
kananmunaa
12 kpl
hapankorppua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
2 rkl
rypsiöljyä

TILLI-SITRUUNAÖLJY

1
ruukku tilliä
2 rkl
sitruunanmehua
1 dl
rypsiöljyä
ripaus suolaa

Vinkki: Voit halutessasi leivittää kalat myös korppujauhoilla.

Näin teet

1

Nypi siikafileet tarvittaessa ruodottomiksi ja perkaa nahattomiksi. Jos kala on suomustettu, nahkaa ei tarvitse poistaa. Paloittele fileet halutessasi pienemmiksi paloiksi.

800 g
siikafileetä
2

Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita suola ja pippuri hapankorppumuruun. Kumoa seos toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele kalat ensin kananmunassa ja sen jälkeen hapankorppumurussa.

2 kpl
kananmunaa
12 kpl
hapankorppua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
3

Paista kaloja pannulla öljyssä välillä käännellen muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita.

2 rkl
rypsiöljyä
4

Valmista tilli-sitruunaöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

2 rkl
sitruunanmehua
1
ruukku tilliä
ripaus suolaa
1 dl
rypsiöljyä
5

Tarjoa hapankorppusiika tilli-sitruunaöljyn kera. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat ja raikas salaatti.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kirsten Reuter
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.5.2019
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g48 g
Proteiinia53 g210 g
Rasvaa42 g166 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj2662 10648
Energiaa kcal636 2544

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g48 g
Proteiinia53 g210 g
Rasvaa42 g166 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj2662 10648
Energiaa kcal636 2544
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kirsten Reuter
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.