Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaalipasta

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Varsiparsakaalia kahdella tavalla! Täyteläisen kasvispastan juju on varsiparsakaalien käyttäminen sekä pestona että sellaisenaan. Paista bimit ensin pannulla rapeiksi.

Ainekset

200 g
spagettia
200 g
(1 ps) varsiparsakaalia (Bimi)
5 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
50 g
pitkään kypsytettyä juustoa (1 dl raasteena)
1 kpl
sitruuna
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua basilikaa
1/2 - 1 tl
kuivattuja chilihiutaleita

Lisäksi

juustoraastetta
basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.

200 g
spagettia
2

Huuhtele parsakaalit ja paista ne pannulla öljyssä (1 rkl) käännellen rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko puolet parsakaaleista.

200 g
(1 ps) varsiparsakaalia (Bimi)
5 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Raasta juusto. Purista sitruunan mehu. Yhdistä pilkotut parsakaalit, juustoraaste, sitruunanmehu, valkosipulinkynsi, basilika ja öljy (4 rkl) kulhossa. Soseuta pestoksi sauvasekoittimella ja mausta chilillä.

50 g
pitkään kypsytettyä juustoa (1 dl raasteena)
1 kpl
sitruuna
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua basilikaa
1/2 - 1 tl
kuivattuja chilihiutaleita
4

Valuta pasta. Sekoita pesto ja loput parsakaalit pastaan. Viimeistele annokset juustoraasteella ja basilikalla.

juustoraastetta
basilikaa
Miltä maistui?(4 arviota)
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 14.2.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

515

2154

29,3 g

6,3 g

46,3 g

2,0 g

4,7 g

13,7 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

ruukkua basilikaa,

0,5 - 1 tl kuivattuja chilihiutaleita,

juustoraastetta,

basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli