Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipoke salaattikupissa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lado salaatinlehdelle havaijilaisittain maustettua raakakypsytettyä lohta ja verigreippiä. Herkuttele käsin!

Ainekset

500 g
Kirjolohifileetä
2 kpl
Verigreippiä
2 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen chili
1/2 dl
Soijakastiketta
1 rkl
Seesamiöljyä
1 rkl
Seesaminsiemeniä

Lisäksi

1 1/2 dl
Basmatiriisiä
1 kpl
Lehtisalaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi 1–1 ½ cm:n paloiksi. Purista yhden greipin mehu. Kuori toinen greippi ja paloittele hedelmäliha. Hienonna kevätsipulit, valkosipuli ja chili.

500 g
Kirjolohifileetä
2 kpl
Verigreippiä
2 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen chili
2

Yhdistä isossa kulhossa greippimehu, soijakastike ja öljy. Lisää lohi, greippi, sipulit ja chili. Sekoita hyvin.

1/2 dl
Soijakastiketta
1 rkl
Seesamiöljyä
3

Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1 minuutti. Sekoita ne kalan joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin riisin keittämisen ajaksi.

1 rkl
Seesaminsiemeniä
4

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hetki. Irrota salaatin lehdet ja annostele niille riisiä ja lohipokea.

1 1/2 dl
Basmatiriisiä
1 kpl
Lehtisalaattia
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

203

849

5,0 g

0,5 g

33,0 g

6,8 g

2,0 g

4,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g Kirjolohifileetä,

Valkosipulinkynsi,

Punainen chili,

1 pussi Lehtisalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli