Paistettu katkarapuriisi
Ainekset
Valmistus
- Sulata katkaravut. Huuhtele, kuivaa ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali. Kuori porkkana ja leikkaa se tikuiksi. Kuutioi paprika.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kasvikset ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää riisi ja paista edelleen sekoitellen noin 4 minuuttia tai kunnes riisi ruskistuu kevyesti.
- Riko kananmunat pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes kananmuna on kypsää. Sekoita katkaravut joukkoon. Mausta chili- ja soijakastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Lisää silputtua korianteria pinnalle.
Vinkki: Paistettuun riisiin sopivat myös pakasteherneet, maissi ja sekavihannekset.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
267
1114
8,0 g
1,0 g
37,5 g
5,5 g
3,3 g
8,3 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli