Näin teet täydelliset laskiaispullat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Laskiaispullat

Näin teet täydelliset laskiaispullat

Teksti:
Taina Tellman
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.1.2018
Muokattu: 31.8.2020
Täydellisen kuohkeat laskiaispullat syntyvät, kun taikina saa kohota kaikessa rauhassa. Katso helpot kuvaohjeet vaihe vaiheelta.

Vinkki: Hilloa vai mantelimassaa? Vältä väittely ja anna jokaisen herkkusuun kasata oma pullansa.

Hyvän pullan salat

  • Ota raaka-aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista, jotta kylmyys ei hidasta hiivan toimintaa.
  • Käytä puolikarkeita- tai erikoisvehnäjauhoja. Näistä muodostuu alustaessa paras sitko.
  • Lisää jauhoja vähitellen, alusta eli vaivaa sitko taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Näin pullat pysyvät pyöreinä ja rakenne ilmavana.
  • Tee mieluummin pehmeämpi taikina kuin liian kova. Jauhoja voi lisätä vielä leivinalustalla.
  • Kohota taikina lämpimässä paikassa, esimerkiksi lieden vieressä. Voit myös nostaa kulhon lämpimällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.

Katso laskiaispullareseptit