Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Iskikö äkillinen makeanhimo? Simppelit herkut ovat sopivan pieniä myös sinkkutalouksiin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.4.2024
|
Muokattu: 22.4.2024
Nämä näppärät herkut valmistuvat nopeasti pienellä vaivalla ja ovat täydellisiä yksin asuvalle tai äkilliseen pieneen makeanhimoon.

Tekee mieli jotain makeaa leivosta. Mehevää, ehkä vähän vielä lämmintä taikinaa. Mikään ei maistuisi nyt paremmalta, kuin pala mokkapalaa paksulla kuorrutteella. Tähän on onneksi räätälöity resepti, yhden hengen mokkapala!

Tarvitset pienen, noin 4 dl vetoisen uunivuoan. Sinne kaadetaan pieni sekoitettava taikina, joka paistuu vartissa joko uunissa tai airfryerissä. Taikinan voi kypsentää myös muutamassa minuutissa mikrossa.

Toinen helppo ja nopea makea herkku on rahkatoasti, jossa paahtoleivän päälle levitetään tomusokerilla makeutettu maitorahkasta ja kananmunasta tehty täyte sekä marjoja tai rouhittua suklaata. Nämä leivät ovat uunissa noin kymmenen minuuttia, minkä jälkeen ne voi vielä viimeistellä tomusokerilla. Erittäin helppoa ja nopeaa!

Italialainen yksinkertaisuus viehättää tässä täydellisesti kesään sopivassa jälkiruoassa. Affogato eli jäätelökahvi on piristävä ja viilentävä iltapäiväherkku, joka on parhaimmillaan nautittuna aurinkoisella parvekkeella tai pihalla. Keitä vahva kahvi tai yksi espressoshotti ja kaada se vanilijajäätelöpallon päälle. Viimeistele halutessasi paahdetuilla mantelilastuilla.

Pirtelö on unholaan jäänyt lapsuuden herkku. Se kannattaa kuitenkin pitää mielessä, sillä blenderissä tai sauvasekoittimella hetkessä valmistuva juoma on loputtomasti varioitavissa. Kunhan pakastimessa on jäätelöä ja marjoja ja jääkaapissa maitoa tai kaurajuomaa. Näyttävän herkun pirtelöstä saa, kun tekee kaksi eri makuista kerrosta ja koristelee juomat kermavaahdolla ja pienillä karkkirakeilla.

Katso myös mikrossa valmistuvat mukiherkut