Yhden hengen mokkapala

arvosana4/5

(3)arviota
1 Palaa

30 min (josta 15 min aktiivista)

Akuuttiin herkkuhimoon yhdelle tai kahdelle! Mehevän suklaisessa minimokkapalassa parasta osaa, kuorrutusta, on reilusti.

Ainekset

MääräAinesosa
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
1 rkltummaa kaakaojauhetta
1/4 tlleivinjauhetta
1/4 tlvaniljasokeria
2 rklvoita tai leivontamargariinia
1/2 dlmaitoa
1 kplkananmuna

Kuorrute

1 rklvoita tai leivontamargariinia
1 rklvahvaa kahvijuomaa
1 rkltummaa kaakaojauhetta
1 dltomusokeria

Lisäksi

1 tlvoita tai leivontamargariinia vuoan voiteluun
nonparelleja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele pieni uuninkestävä vuoka (tilavuus 4 dl).

    MääräAinesosa
    1 tlvoita tai leivontamargariinia vuoan voiteluun
  2. 2

    Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Lisää maito ja muna rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä rasvaseos ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlsokeria
    1 rkltummaa kaakaojauhetta
    1/4 tlleivinjauhetta
    1/4 tlvaniljasokeria
    2 rklvoita tai leivontamargariinia
    1/2 dlmaitoa
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai airfryerissa 180 asteessa 10–15 minuuttia.

  4. 4

    Valmista kuorrutus. Sulata rasva. Lisää kahvi. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai koristerakeilla.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita tai leivontamargariinia
    1 rklvahvaa kahvijuomaa
    1 rkltummaa kaakaojauhetta
    1 dltomusokeria
    nonparelleja

Vinkki: Pohjan voi kypsentää myös mikrossa kuumentamalla täydellä teholla noin 3 minuuttia. Mikrossa taikinan rakenteesta tulee sienimäisempi. Mikromokkapala on parhaimmillaan heti nautittuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nonparelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2024
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä