Yhden hengen mokkapala
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Akuuttiin herkkuhimoon yhdelle tai kahdelle! Mehevän suklaisessa minimokkapalassa parasta osaa, kuorrutusta, on reilusti.
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1/4 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | vaniljasokeria |
| 2 rkl | voita tai leivontamargariinia |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 1 rkl | voita tai leivontamargariinia |
| 1 rkl | vahvaa kahvijuomaa |
| 1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 dl | tomusokeria |
| Lisäksi | |
| 1 tl | voita tai leivontamargariinia vuoan voiteluun |
| nonparelleja | |
- 1.
Voitele pieni uuninkestävä vuoka (tilavuus 4 dl).
- 2.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Lisää maito ja muna rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä rasvaseos ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- 3.
Levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai airfryerissa 180 asteessa 10–15 minuuttia.
- 4.
Valmista kuorrutus. Sulata rasva. Lisää kahvi. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai koristerakeilla.
Akuuttiin herkkuhimoon yhdelle tai kahdelle! Mehevän suklaisessa minimokkapalassa parasta osaa, kuorrutusta, on reilusti.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1/4 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | vaniljasokeria |
| 2 rkl | voita tai leivontamargariinia |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
Kuorrute | |
| 1 rkl | voita tai leivontamargariinia |
| 1 rkl | vahvaa kahvijuomaa |
| 1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 dl | tomusokeria |
Lisäksi | |
| 1 tl | voita tai leivontamargariinia vuoan voiteluun |
| nonparelleja | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Voitele pieni uuninkestävä vuoka (tilavuus 4 dl).
Määrä Ainesosa 1 tl voita tai leivontamargariinia vuoan voiteluun - 2
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Lisää maito ja muna rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä rasvaseos ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl sokeria 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 1/4 tl leivinjauhetta 1/4 tl vaniljasokeria 2 rkl voita tai leivontamargariinia 1/2 dl maitoa 1 kpl kananmuna - 3
Levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai airfryerissa 180 asteessa 10–15 minuuttia.
- 4
Valmista kuorrutus. Sulata rasva. Lisää kahvi. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai koristerakeilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita tai leivontamargariinia 1 rkl vahvaa kahvijuomaa 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 1 dl tomusokeria nonparelleja
Vinkki: Pohjan voi kypsentää myös mikrossa kuumentamalla täydellä teholla noin 3 minuuttia. Mikrossa taikinan rakenteesta tulee sienimäisempi. Mikromokkapala on parhaimmillaan heti nautittuna.
Ravintosisältö
1250
Energiaa kcal
5238
Energiaa kj
48,0 g
Rasvaa
28,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
180,0 g
Hiilihydraatteja
131,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
1250
Energiaa kcal
5238
Energiaa kj
48,0 g
Rasvaa
28,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
180,0 g
Hiilihydraatteja
131,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nonparelleja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























