Rahkatoastit

arvosana4/5

(4)arviota
8 Kappaletta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Valmista helppoja rahkatoasteja välipalaksi tai viikonlopun brunssitarjottavaksi. Uunissa paahdettujen leipien täytteessä maistuvat vanilja ja tuoreet vadelmat.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kplviipaletta kaurapaahtoleipää
250 g(1 prk) maitorahkaa
1 kplkananmuna
2 rkltomusokeria
2 tlvaniljasokeria

Pinnalle

225 g(1 rs) vadelmia

Lisäksi

(tomusokeria)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Aseta leipäviipaleet leivinpaperille pellille. Painele sormin viipaleiden keskelle kuoppa. Sekoita rahka, muna ja sokerit kulhossa. Jaa seos leipien päälle. Asettele pinnalle vadelmat.

    MääräAinesosa
    8 kplviipaletta kaurapaahtoleipää
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1 kplkananmuna
    2 rkltomusokeria
    2 tlvaniljasokeria
    225 g(1 rs) vadelmia
  2. 2

    Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat hieman rapeutuneet. Halutessasi siivilöi tomusokeria leipien pinnalle ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    (tomusokeria)

Vinkki: Ripottele rahkatäytteen pinnalle myös pakastemustikoita tai suklaarouhetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä