Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piia Laukkanen, sport-osaston myyjä, Jumbon Prisma

Sunnuntaihiihtäjän luottoystävä

Teksti:
Sanna Suokko
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 20.1.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Sport-osaston myyjä auttaa valitsemaan oikeanlaiset sukset ja pyörän.

"Täällä sport-osastolla vuodenaikojen vaihtelut tuntuvat. Kun asfaltti tulee esiin ja aurinko porottaa, pyöräkauppa nytkähtää vauhdilla käyntiin. Vastaavasti valkoinen maa saa aikaan ryntäyksen suksikaupoille. Myyjän näkökulmasta tämä kaikki on haastavaa ja hauskaa.

Sunnuntaihiihtäjien määrä on viime vuosina kasvanut selvästi. Meillä käy paljon lapsiperheitä. Kun perheen pienimmät tarvitsevat sukset päiväkotiin tai kouluun, usein vanhemmatkin innostuvat uudestaan hiihdosta, jotta pysyvät ladulla jälkikasvunsa perässä.

Suksien ostamisessa vaaditaan lähes aina myyjän apua ja ammattitaitoa. Minun tehtäväni on kartoittaa, millainen hiihtäjä on kyseessä, missä hiihtää, kuinka paljon ja mitä hiihdolta odottaa. Sukset pitää valita hiihtäjän mukaan ja liikkeelle lähdetään hyvin istuvista monoista.

Hiihto on loistava laji ja usein tänne osastolle marssiikin asiakas, joka on lähtenyt suksiostoksille lääkärin määräyksestä. Hiihto ei rasita niveliä, kuten moni muu laji, vaan se kuormittaa koko kehoa. Ja mikäs sen parempaa kuin kuntoilla raittiissa ulkoilmassa.

Parasta on, kun asiakas lähtee tyytyväisenä uuden suksipaketin kanssa kohti kassoja. Moni on todennut saaneensa parempaa palvelua meiltä kuin erikoisliikkeestä. Se tuntuu erityisen hyvältä. Omasta urheilutaustasta on tässä ammatissa paljon hyötyä ja iloa."

Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.