Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Verenluovutus onnistuu myös porukalla

Teksti:
Niina Korhonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
SOK perusti oman VeriRyhmän kannustamaan työntekijöitään verenluovutukseen. Veriryhmä mahdollistaa verenluovutuksen kaksi kertaa vuodessa työajalla. Luovutettu veri on elintärkeää muun muassa erilaisten leikkausten ja sairauksien hoidossa.

Joka arkipäivä Suomen sairaaloissa tarvitaan verta lähes tuhannelta verenluovuttajalta. Verta käytetään leikkauksissa, synnytyksissä, syövän ja vakavien sairauksien hoidossa, onnettomuuksien uhreille, keskosille ja vanhuksille. Veri on ihmiselle elintärkeää, eikä sitä voi korvata keinotekoisesti. Siksi Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK haluaa ojentaa auttavan kätensä nyt porukalla.

"Olemme perustaneet VeriRyhmän eli säännöllisesti verta luovuttavan porukan. Työntekijät saavat käydä kaksi kertaa vuodessa luovuttamassa verta työajalla Punaisen Ristin Veripalvelussa", kertoo hankkeen ideoinut kehityspäällikkö Mika Hovi SOK:n partner-toiminnasta ja sponsoroinnista.

"VeriRyhmän perustaminen on meille uusi tapa tehdä yhteistä hyvää. Jatkossa haastamme verenluovutukseen myös osuuskaupat ja omistajat", Hovi jatkaa.

Kuka tahansa voi ottaa mallia SOK:sta ja perustaa oman luovuttajaporukan esimerkiksi ystävien kanssa.

"Koska verihiutaleet säilyvät ainoastaan viisi päivää ja punasolutkin vain viisi viikkoa, säännöllinen verenluovutus on merkittävä kädenojennus. Arvostamme SOK:n esimerkkiä ja toivotamme kaikki työ- ja harrastusporukat tervetulleiksi VeriRyhmä-toimintaan. Vastalahjaksi saatte taatusti hyvän mielen", rohkaisee yhteisömarkkinoinnin koordinaattori Kaisu Maijala SPR Veripalvelusta.

Testaa, sovitko luovuttajaksi, tai ilmoita oma VeriRyhmäsi mukaan osoitteessa veripalvelu.fi.

Voit luovuttaa verta, kun…

  • olet 18–70-vuotias
  • sinulla ei ole terveydellistä estettä luovutukselle
  • painat vähintään 50 kiloa
  • mukanasi on henkilöllisyystodistus.

Lisää aiheesta