Pähkinävoi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinävoi

Annokset
30
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
180°C
Tee itse monikäyttöistä ja herkullista pähkinävoita! Uunissa paahdetuista pähkinöistä tai manteleista syntyy tehokkaalla koneella samettisen sileä pähkinävoi.
Jaa Somessa

Ainekset

4 dl
(300 g) pähkinöitä (cashew-, pekaani- tai kuorellisia maapähkinöitä) tai manteleita
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Maustamisvinkit

• Lisää pähkinävoihin tilkka hunajaa tai siirappia makeudeksi.

• Mausta pähkinävoi kaakaojauheella, kanelilla, kardemummalla tai jauhetulla inkiväärillä.

• Rouhi osa pähkinöistä ja sekoita ne sileän pähkinävoin sattumiksi.

Näin teet

1

Paahda pähkinät tai mantelit pellillä 180-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Tarkkaile paahtumista, etteivät pähkinät pala. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia. Jos käytät maapähkinöitä, kuori ne hieromalla niitä käsissä tai keittiöpyyhkeen sisässä. Muut pähkinät ja mantelit voit käyttää kuorineen.

4 dl
(300 g) pähkinöitä (cashew-, pekaani- tai kuorellisia maapähkinöitä) tai manteleita
2

Jauha pähkinöitä tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa täydellä teholla noin kymmenen minuuttia. Voit jauhaa pähkinät muutamassa erässä tai pitää välillä taukoa, jos kone rasittuu liikaa. Paina kulhon reunoille noussut pähkinärouhe välillä nuolijalla takaisin seokseen. Seos on pitkään rouheinen, mutta kun pähkinöiden öljyt vapautuvat, se soseutuu tahnaksi.

3

Lisää öljy ja suola ja sekoita tahna tasaiseksi. Pähkinävoi säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa jopa kaksi viikkoa. Käytä pähkinävoita esimerkiksi leivän päällä, smoothiessa, puurossa ja leivonnassa.

1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
4

Huom! Voit tehdä pähkinävoin myös paahtamattomista pähkinöistä. Herkkävatsainen voi liottaa pähkinöitä ensin vedessä 6–12 tuntia ja kuivata ne huolellisesti ennen jauhamista.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Ninna Lindström
Kuvat
Julkaistu: 27.2.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g18 g
Proteiinia2 g67 g
Rasvaa6 g170 g
Kuituja1 g35 g
Energiaa kj268 8047
Energiaa kcal64 1923

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g18 g
Proteiinia2 g67 g
Rasvaa6 g170 g
Kuituja1 g35 g
Energiaa kj268 8047
Energiaa kcal64 1923
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Ninna Lindström
Kuvat

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.