Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Salmorejo on helppo espanjalainen kylmä tomaattikeitto. Oliiviöljy paksuntaa keiton ja tekee siitä samettisen pehmeää.

Ainekset

700 g
tomaattia (kypsiä)
1 kpl
valkosipulinkynsi
150 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
1 rkl
punaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä

Lisäksi

basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja paloittele valkosipuli. Soseuta tomaatit ja sipuli tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa⁠.

700 g
tomaattia (kypsiä)
1 kpl
valkosipulinkynsi
2

Kuutioi leipä.⁠ Lisää leipä, etikka ja suola kulhoon, soseuta. Kaada öljy samalla koko ajan soseuttaen, jolloin keitto paksunee.

150 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
1 rkl
punaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
3

Jaa keitto lautasille ja viilennä jääkaapissa. Viimeistele keittoannokset muutamalla basilikanlehdillä.

basilikaa

Vinkki: Saat keitosta ruokaisamman, kun tarjoat sen kanssa paistettuja tofukuutioita tai keitettyjä kananmunan lohkoja, mutta silloin annos ei ole enää vegaaninen.

Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman, kun korvaat leivän valkoisilla säilykepavuilla (380/230 g).

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 22.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

296

1239

18,0 g

2,3 g

27,3 g

6,0 g

3,5 g

4,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli