Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

15 helppoa askelta rentoon jouluun. Ota talteen jouluintoilijan puuhasarja!

Teksti:
S-market
Kuvat:
S-market
Julkaistu: 19.11.2020
|
Muokattu: 23.11.2020
Joulu on taas aivan pian täällä ja nyt on aika napata talteen jouluintoilijan oma puuhasarja. Kun noudatat jouluvalmisteluissa näitä 15 helppoa askelta, tulee joulusi varmasti rennommin kuin koskaan ennen. Kaupallinen yhteistyö / S-market

Kuukausi aikaa jouluun

 • Viimeistään nyt on aika ottaa ensimmäinen askel kohti joulua. Sovi seurueesi kanssa tehtävänjako ja pohdi, millaisen joulun haluatte tänä vuonna viettää: Kuka yhteiseen jouluun osallistuu? Kenen tehtävä on paistaa kinkku? Mitä uutta joulupöydästä löytyy tänä vuonna?

 • Kirjoita lista joululahjoista, jotka on vielä ostamatta. Keksi lahjoille myös pettämätön piilopaikka, johon läheisesi eivät vahingossakaan löydä. Muista varautua lemmikkisi teräviin aisteihin – sängyn alla ei välttämättä ole paras paikka koiran herkkulahjoille…

 • Pistä pystyyn leipojaiset koko perheen tai ystävien voimin. Kootkaa suuri piparitalo ja koristelkaa joka leipurista hauska näköispipari taloa asuttamaan. Jos piparitaikinan leipominen tuntuu kuitenkin työläältä, oikaise ihmeessä helpon kautta: valmiit taikinat odottavat sinua jo lähimmän S-marketin pakastealtaassa.

Kolme viikkoa jouluun

 • Kun perinteiset itsenäisyyspäivän kättelyt jäävät tänä vuonna välistä, on tilaisuutesi juhlistaa itsenäistä Suomea juuri niin kuin itse haluat. Järjestä kotonasi vaikka pienet linnanjuhlat, joissa tarjoilet vuoden 2020 TOP 5 sapasta ja mocktailia.

 • Nosta viimeistään nyt joulukoristeet esiin ja käy ne huolella läpi: heitä rikkoutuneet pois ja pohdi, voisitko lahjoittaa jonkin koristeen uuteen kotiin. Kun joulukoristeet on tutkittu, voit ostaa itsellesi yhden uuden, laadukkaan ja aikaa kestävän koristeen.

 • Järjestä korttitalkoot kotonasi ja askartele ainutlaatuiset joulukortit läheisillesi. Muista myös toimittaa korttisi ajoissa: joulun ikimerkillä viimeistään 14.12.2020 ja tavallisella kotimaan ikimerkillä viimeistään 17.12.2020.

Kaksi viikkoa jouluun

 • Vie ystäväsi, perheesi tai kullannuppusi kuusimetsään ihailemaan puun syviä sävyjä ja nuuhkimaan havun tuoksuja. Älä kuitenkaan murehdi, jos lähistöllä ei ole sopivia metsiköitä: moni kuusikauppias on tuonut metsän tuoksut myös keskelle kaupunkia!

 • Kirjoita lista ruoista, jotka täytyy vielä valmistaa. Joulupöydän tarjoilusta ei kannata kantaa turhia murheita – pitääkö esimerkiksi perunalaatikko imellyttää itse, jos siitä ei niin välitetä? Tai mitä jos menisit helpon kautta, ja hankkisit laadukkaat jouluherkut valmiina lähimmästä S-marketista?

 • Yllätä läheisesi pikkujoululahjalla, joka maistuu mainiolta suussa tai piristää hämäriä iltoja aineettomasti. Raavainkin suklaan ystävä heltyy taatusti, kun sujautat hänen postilaatikkoonsa Karl Fazerin Collection-konvehtirasian. Kodin kovin leffakriitikko taas arvostaa aineetonta lupausta yhteisestä elokuvaillasta, johon sinä tuot herkut.

Viikko ennen joulua

 • Tarkista kuusen kynttilöiden kunto hyvissä ajoin ennen joulua, jotta ehdit tarvittaessa ostamaan toimivat jouluvalot ajoissa. Muistathan myös jemmata riittävästi paristoja, jos olet ostanut joululahjaksi paristokäyttöisiä leluja – kukapa ei tahtoisi testata uutta leluaan heti lahjapaperin repäistyään?

 • Pyhitä päivä vain omalle hyvinvoinnillesi: häädä muut vaikkapa pulkkamäkeen, lisää aamusmoothieesi jouluisia mausteita, rentoudu kasvonaamio otsallasi ja herkuttele pitkin päivää pipareilla ja sinihomejuustolla. Nyt ei muuten murehdita suursiivousta, sillä kukaan ei taatusti kurki keittiösi kaappeihin kesken jouluaterian!

Hetki ennen joulua

 • Suunnittele viime hetken aineettomat joululahjat. Lupaus yhteisestä herkuttelusta, museovisiitistä tai vaikka siivousavusta piristää varmasti läheistä lahjansaajaa – ja samalla sinä vältyt turhalta lahjapaniikilta.

 • Nyt tarkka katsaus jääkaappiin ja pakastimeen: löytyykö sieltä jo kaikki joulupöytään? Näin lähellä joulua kannattaa jo panostaa omaan rentoon joulutunnelmaan ja ostaa loput herkut valmiina lähimmän S-marketin hyllystä.

 • Kun kaikki on viimein valmista, on aika käpertyä sohvan pehmeimpään nurkkaan laadukkaan suklaakonvehtirasian kanssa. Sytytä vielä kynttilät palamaan ja nauti joulun tunnelmasta – huomenna se on jo täällä!

Jouluaatto

 • Vuoden odotetuin päivä on viimein saapunut! Pistä joulukahvi tippumaan, laita joulun parasta musiikkia soimaan ja keskity yhteiseen aikaan läheistesi kanssa. Enää ei ole kiire minnekään, sillä tässä hetkessä on jo kaikki tarpeellinen. Tunnelmallista joulua toivottaa S-market!

Lisää aiheesta