Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joko kuulit farkuista, jotka voit käytön jälkeen nakata vaikka kukkapenkkiin?

Teksti:
MASI Jeans Oy
Kuvat:
MASI Jeans Oy
Lähde:
masiJeansOy
Julkaistu: 5.9.2022
|
Muokattu: 6.9.2022
Me kaikki tunnemme sen tuskan, kun vuosia palvelleet luottofarkut pettävät. Uuden mallin metsästyksen lisäksi mieleen nousee pulma: mitäs näillä risoilla nyt sitten tehdään? Tämä on nyt historiaa, sillä maatuvan malliston Lee Cooperit voit heittää vaikka kukkapenkkiin käytön jälkeen. Kaupallinen yhteistyö / MASI Jeans Oy & Lee Cooper

Lee Cooper on Keiteleen kummisetien lahja nykypäivän farkkukansalle

Pitkän linjan suomalainen farkkumestari MASI Jeans täyttää nyt 50 vuotta, mutta et ehkä ole vielä kuullut yrityksen ainutlaatuista tarinaa. Kaikki alkoi farkkujen kulta-ajalla – 1970-luvulla – jolloin maailman nuoria villitsi vapaa rakkaus, mutta Keiteleen kuntaa uhkasi yhdistäminen Pielaveden kuntaan. Ja sekös ei Keiteleen asukkaita houkutellut.

Keiteleen nokkelat kunnanisät kuitenkin oivalsivat, ettei omillaan toimeen tulevaa kuntaa voi lannistaa. Itsenäisyyden taistelua varten perustettiin Keiteleen kummisedät -työryhmä, jonka ponnistelun ansiosta muun muassa Lee Cooperin farkkuja tekevä MASI Jeans sai alkunsa.

50 vuotta myöhemmin MASI Jeans kääntää uuden sivun farkkumuodin historiaan, sillä nyt Prisman ja Sokoksen hyllyistä löytyy yrityksen ensimmäinen maatuva Lee Cooper -farkkumallisto.

Nyt käännetään katseet historiasta kohti maatuvaa tulevaisuutta

Lee Cooperin farkkuja lähituotantona valmistavan MASI Jeansin historian jännittävät hetket eivät siis lopu 70-lukulaisen Keiteleen ponnistuksiin. Nykypäivän hienoin hetki koetaan nyt, kun ainakin Suomen ensimmäinen maatuva farkkumallisto saapui vihdoin kauppoihin.

– Halusimme juhlavuotemme kunniaksi tehdä tulevaisuuteen katsovan, ainutlaatuisen maatuvan Lee Cooper -farkkumalliston. Mallisto kuvastaa historiamme aikana kertynyttä osaamista ja pitkäjänteistä työtämme vastuullisemman farkkumuodin kehittämiseksi, MASI Jeansin toimitusjohtaja Anu Koskimäki summaa maatuvan malliston taustoja hymyillen.

Lee Cooper -farkkujen parissa ahertanut MASI Jeansin henkilökunta on ollut laajasti mukana luomassa tätä mallistoa. Sen luominen on inspiroinut ja innostanut työntekijöitäkin kovasti!

Nappi ja vetskari kierrätykseen, loput vaikka takapihan multiin

Lee Cooperin maatuva mallisto on valmistettu luomu- ja kierrätyspuuvillasta sekä lyocellista ja kierrätys-lyocellista, jotta voit todellakin heittää pitkän käytön myötä puhki kuluvat farkkusi vaikkapa takapihallesi. Anu Koskimäen mukaan ennen tätä pitää muistaa vain yksi asia:

– Malliston tuotteet ovat maatuvia eli nämä Lee Cooperit voi kaivaa vaikka puutarhan perälle tuottamaan uutta kasvumateriaalia, kun ne ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Vain metalliset napit ja vetoketjut pitää laittaa erikseen metallinkeräykseen jatkokäyttöä varten.

– Kehitämme maatuvaa mallistoa laajemmaksi myös tulevaisuudessa, minkä vuoksi olemme aloittaneet tutkimusprojektin LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Tutkimme eri materiaalien maatumisaikoja eri olosuhteissa, Koskimäki lisää.

Kaukana valmistettujen ja aikaa kestämättömien vaatteiden aikakaudella lähellä tuotetuille ja ekologisille farkuille on reippaasti kysyntää. Lee Cooperin maatuva mallisto onkin suunniteltu Suomessa ja ommeltu naapurissamme Virossa.

Löydä omat maatuvat luottofarkkusi Prisman ja Sokoksen Lee Cooper -osastolta, käytä niitä rakkaudella loppuun asti ja heitä hyvin palvelleet farkkusi viimeiseksi vaikka kukkien sekaan maatumaan.

Lisää aiheesta