Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kauppa kierrättää kuluttajien kanssa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.6.2017
|
Muokattu: 1.4.2022
Kierrättäminen on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Meillä ei ole enää varaa hukata luonnonvarojamme. Me suomalaiset olemme kierrättäjinä Euroopan keskitasoa ja muita pohjoismaalaisia hieman jäljessä. Kierrätyksen huippumaa Saksa hiihtää kaukana edellämme.

Mistä kierrätyksessä kiikastaa? Mikä auttaisi kierrättämään lisää? Lähes 4 000 kuluttajaa vastasi huhtikuussa kyselyymme ja kertoi, mikä kierrätyksessä heidän mielestään on hankalaa.

Heistä 45 prosenttia arvioi, että kierrättäisi enemmän, jos kierrätyspiste olisi lähempänä kuin nyt. Kierrätyspalvelut auttaisivat 34 prosentin mielestä kierrättämään tehokkaammin. Lisäksi kaivattiin kotiin lisää tilaa kierrätykselle sekä lisää tietoa ja vinkkejä kierrätyksestä.

Kokosimme kyselyyn saamiemme vastausten perusteella tähän oppaaseen tietoa ja vinkkejä, joiden avulla kierrätys sujuisi arjessa sulavammin. Lisäksi haluamme oppaalla inspiroida kuluttajia kierrättämään.

Tutustu tästä kierrätysoppaaseen

Kauppa on monella tavalla mukana kierrättämässä kuluttajien kanssa. Kaupan kautta kiertävät kuluttajien pantilliset pullot ja tölkit.

Ja hyvin kiertävätkin: tölkeistä palautuu noin 96 prosenttia, kierrätysmuovipulloista noin 92 prosenttia ja kierrätyslasipulloista lähes 88 prosenttia.

Kauppaan voi palauttaa akut ja paristot, ja vuonna 2016 noin 40 prosenttia Suomessa kerätyistä akuista ja paristoista kiersikin S-ryhmän toimipaikkojen kautta eteenpäin.

Isoihin päivittäistavarakauppoihin, kuten Prismoihin, voi palauttaa sähkö- ja elektroniikkaromua.

Lisäksi kauppojen pihoilla sijaitsevat Rinki-ekopisteet kierrättävät paperia, pakkausjätettä, lasia, metallia, vaatteita ja kodin tekstiilejä sekä muovia.

S-ryhmän Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmassa lupaamme helpottaa asiakkaidemme kierrätystä tarjoamalla heille laajat kierrätysmahdollisuudet sekä toimivia lajitteluohjeita. Tämä opas on yksi vastaus jälkimmäiseen lupaukseen. Ole hyvä (ja kierrätä)!

Lue lisää vastuullisuusohjelmasta: paraspaikkaelaa.fi

Lisää aiheesta