Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokkaa parempaa arkiruokaa tonnikalasta Henri Alenin vinkeillä!

Teksti:
Calvo
Kuvat:
Calvo
Julkaistu: 12.9.2023
|
Muokattu: 12.9.2023
Kaupallinen yhteistyö / Calvo. Kokki Henri Alen arvostaa ruuanlaitossa laadukkaita raaka-aineita. Calvo-tonnikalaa hän kutsuu raaka-aineiden moniottelijaksi ja yhdeksi arjen pelastajistaan.

”Teen säilyketonnikalasta ruokaa sekä arkeen että juhlaan. Simppeli tonnikalapasta on Suomessa monen perheen klassikkoruokaa, mutta sama raaka-aine sopii myös juhlavammankin ruokapöydän tarjoiluihin”, Alen kertoo. Alen muistuttaa, että panostamalla raaka-aineiden laatuun säästyy ruokaa laitettaessa paljolta vaivalta.

”Hyvästä raaka-aineesta saa helposti hyvää, mutta kehnosta ei saa isollakaan työllä loistavaa. Raaka-aineiden eettisyys ja läpinäkyvät tuotantoketjut ovat minulle tärkeitä. Eettisesti tuotettu ruoka vain maistuu yksinkertaisesti paremmalta.”

Calvo erottuu muista kalateollisuuden säilykevalmistajista siinä, että se on omavarainen koko tuotantoketjun alusta loppuun asti. Kuluttaja voi siis luottaa siihen, että Calvon tonnikala on laadukasta, ja se on tuotettu mahdollisimman eettisesti ja vastuullisesti.

Lisäksi Calvo panostaa tuotteiden ympäristöystävällisyyteen. Calvo-tonnikalaa on nyt kaupoista uudessa, innovatiivisessa Easy Flip® -pakkauksessa.

”Ruokakriisejä ja raaka-aineiden hintoja seuranneena Easy Flip® on minusta nerokas pakkaus. Puolet vähemmän säilöntäöljyä tarkoittaa, ettei ylimääräistä öljyä tarvitse valuttaa hukkaan, vaan sen voi käyttää kokonaan ruoanvalmistuksessa”, Alen kertoo.

”Lisäksi uusi pakkaus myös vähentää ilmaston lämpenemiseen liittyviä päästöjä 35 prosenttia. Nämä asiat todellakin vaikuttavat sekä käytettävyyteen että ympäristöön. Mitä muuta voi toivoa?” Alen toteaa. Uusi Easy Flip® -teknologia tekee Calvon tonnikalasta ympäristö- ja käyttäjäystävällisemmän, makua unohtamatta.

  • Uuden teknologian ansiosta tonnikalaan voidaan lisätä vain tarvittava määrä auringonkukkaöljyä, jotta sitä voidaan käyttää suoraan ruoanvalmistuksessa ja vähentää näin öljyhävikkiä merkittävästi.
  • Pakkaus on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, ja sen avaaminen on helppoa ja vaivatonta.
  • Uusi teknologia ja vähemmän öljyä antavat tuotteelle entistäkin enemmän mehevyyttä ja makua.
  • Yhden tonnikalapurkin sisältö on yhdelle hengelle juuri sopiva annos, mikä tekee siitä kätevän vaihtoehdon esimerkiksi lounassalaatteihin tai välipalaksi.

Paahdetut tonnikala-maalaisleivät

  • 4 isoa viipaletta maalaisleipää
  • 2 prk Calvo-tonnikalaa oliiviöljyssä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1dl hienonnettua kevätsipulia
  • ripaus savustettua paprikajauhetta
  • 2 dl raastettua cheddarjuustoa
  • 1 suolakurkku
  • 1rkl voita paistamiseen

Valuta tonnikala ja laita se kulhoon. Lisää mukaan majoneesi, sinappi, savustettu paprika ja kevätsipuli. Sekoita haarukalla kaikki ainekset sekaisin. Viipaloi maustekurkku. Levitä täyte kahdelle maalaisleipäviipaleelle ja asettele päälle maustekurkut. Ripottele täytteen päälle vielä cheddar-juusto ja paina toinen leipäviipale hatuksi. Paahda leivät pannulla voissa noin kaksi minuuttia/puoli tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Leikkaa terävällä veitsellä leipä kahteen osaan ja nauti!

Lisää aiheesta