Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sari Parkkinen ja Tero Kemppainen huolehtivat PK Terveyden potilaista.

Lääkärin työpaikka vaihtui Helsingistä Pohjois-Karjalaan – vaimon päätös syntyi viidessä sekunnissa

Teksti:
Riitta Ryynänen
Kuvat:
Akseli Muraja
Julkaistu: 29.1.2020
|
Muokattu: 28.1.2021
Sari Parkkinen on ollut PK Terveydessä töissä viitisen vuotta. Pääkaupunkiseudulta muuttanut Tero Kemppainen on puolestaan viimeisimpiä tulijoita.

Jos luonne onkin kohdillaan, ei itäsuomalaisella geeniperimällä voi terveyden suhteen kehua. Terveellisempiä elintapoja korostanut Pohjois-Karjala-projekti tulikin aikoinaan tarpeeseen.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa lähti terveysalan toimijaksi vuonna 2013 tytäryhtiön voimin. Nyt PK Terveys hoitaa osuuskaupan henkilökunnan lisäksi noin 300 pohjoiskarjalaisen yrityksen työterveyshuollon. Joensuun Prisman yhteydessä sijaitseva terveysasema on auki myös muille asiakkaille.

Vastaanoton Sari Parkkinen ja työterveyshuollon erikoislääkäri Tero Kemppainen saavat kaikki tuntemaan olonsa tervetulleiksi.

”Asiakkaat kiittelevät tilojamme kodikkaiksi ja selkeiksi”, Parkkinen kertoo.

Yli 30 vuotta työterveyslääkärinä toiminut Kemppainen alkoi viime vuonna miettiä, mitä hän niin sanotusti isona haluaisi tehdä. Porvoossa asuneen ja Helsingissä töissä käyneen Kemppaisen kiikariin osui PK Terveyden työterveyspalveluista vastaavan johtajan paikka.

"PKO:ssa tuntui hyvältä osuustoimintafilosofia eli yhteisvastuullisuus ja välittäminen."

”Halusin tehdä enemmän potilastyötä. PKO:ssa tuntui hyvältä osuustoimintafilosofia eli yhteisvastuullisuus ja välittäminen. Kun olin kysellyt, millainen työpaikka tämä on, laitoin vaimolle WhatsApp-viestin, että lähdetäänkö Pohjois-Karjalaan. Häneltä tuli alle viidessä sekunnissa vastaus: lähdetään!”

Lue lisää tarinoita Pohjois-Karjalasta

Lisää aiheesta