Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Millä perusteella sinä valitset kahvisi? Arvid Nordquistin viisi vinkkiä hyvän kahvin valmistukseen!

Teksti:
Arvid Nordquist
Kuvat:
Arvid Nordquist
Julkaistu: 2.11.2022
|
Muokattu: 2.11.2022
Kaupallinen yhteistyö / Arvid Nordquist. Valitsetko kahvisi maun tai vastuullisuuden perusteella? Voit valita molemmat! Arvid Nordquistin kahvit valmistetaan 100-prosenttisesti huippulaadukkaista, käsin poimituista Arabica-pavuista, joiden viljelijät saavat kunnollisen korvauksen työstään. Lue lisää syitä valita Arvid Nordquist -kahvi ja nappaa talteen vinkit hyvän kahvin valmistukseen!

Valitse kahvisi huolella

”Kahvin pitää maistua hyvältä. Siksi käytämme vain hienoimpia Arabica-papuja, joiden maku on täyteläinen ja monivivahteinen, ja jotka on viljelty parhaissa olosuhteissa”, sanoo Wilhelm Nordquist, Arvid Nordquistin hankintapäällikkö.

Arvid Nordquistin kahveilla on laatutakuu: papulajiketta tai laatuluokkaa ei koskaan muuteta. Monen lempikahvi Reko on EU-luomumerkitty Reilun kaupan kahvi, joka tarjoaa voimakkaan pähkinän ja mantelin tuoksun. Reko maistuu hedelmäiseltä ja kevyen savuiselta.

Kuten Rekossa, Arvid Nordquistin kahveissa on runsas maku ja reilu jälkimaku – kahvisekoituksiin kelpaavat pavut valitaan erityisellä huolella. Tämän takia Arvid Nordquistin kahvien raaka-aineesta 65 % on pestyjä papuja. Se lisää hieman jalostusprosessin hintaa, mutta takaa kahville parhaan mahdollisen maun.

Ilmastokompensoitua kahvia ja suomalaista mäntyöljyä

Tiesitkö. että Arvid Nordquistin käyttämät kahvipavut ovat 100-prosenttisesti vastuullisesti sertifioituja? Tuotanto kahvin viljelystä kaupan hyllylle asti on ollut 100-prosenttisesti ilmastokompensoitua jo vuodesta 2011 alkaen istuttamalla puita kahvia tuottaviin maihin.

Arvid Nordquistille on tärkeää, että kahvinviljelijät saavat kohtuullisen korvauksen työstään ja kaiken tarvittavan tuen ammattinsa harjoittamiseen ja kehittämiseen. UTZ-, Fairtrade-, Rainforest Alliance- ja Krav -sertifikaattien yhdistelmä takaa, että kahvien valmistuksessa huomioidaan sekä ihmisten että ympäristön hyvinvointi.

Arvid Nordquistin kahvipakkaukset valmistetaan 80-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista, ja niissä hyödynnetään esimerkiksi suomalaista mäntyöljyä. Pakkaukset voidaan kierrättää muovina, mutta niiden valmistukseen on käytetty vain 20 % fossiilisia raaka-aineita.

Näin valmistat hyvää kahvia – viisi vinkkiä

Kahvia keitetään monessa suomalaiskodissa päivittäin. Aidosti maistuvan kahvin kriteerit saattavat kuitenkin jäädä arjen kiireiden jalkoihin. Tässä tärkeimmät asiat, joiden avulla hyvä suodatinkahvi syntyy päivästä ja aamusta toiseen.

1. Säilytys

Säilytä kahvi omassa pakkauksessaan ja ilmatiiviissä, kannellisessa purkissa. Pidä kahvi viileässä, kuivassa ja pimeässä – myös valo vaikuttaa kahvin laatuun. Voit säilyttää kahvia jääkaapissa, mutta huolehdi että se ei joudu kosketuksiin voimakkaiden hajujen kanssa.

2. Valitse valkoinen suodatinpussi

Kastele suodatinpussi ensin ja lisää sitten vasta kahvipurut. Valkaisemattomat, ruskeat suodattimet vapauttavat hiukkasia, mikä voi aiheuttaa pahvisen sivumaun. Suosi siis happivalkaistuja, eli kloorittomia suodatinpusseja – ne ovat myös ympäristöystävällisiä.

3. Annostele oikein

Kahvijauhetta tulee noin 7 grammaa per kuppi (1,25 dl vettä). Älä annostele kahvia liikaa, se tekee juomasta vain karvaampaa. Jos haluat vahvempaa ja intensiivisempää kahvia, vaihda paahto tummempaan.

4. Puhdas ja raikas vesi

Kahvikupillisesta 98,2 prosenttia on vettä – veden laatu vaikuttaa siis suoraan kahvin makuun. Käytä aina puhdasta ja kylmää vettä, jonka kaadat keittimeen erillisellä, puhtaalla kannulla: näin ehkäiset kahvirasvan kulkeutumisen keittimen putkiin. Kahvinkeittimeen jää usein käytön jälkeen pieni tilkka vettä, muista kaataa se pois. Huuhtele tai pese keitin myös säännöllisesti.

5. Puhdista keitin säännöllisesti

Veden kalkki ja kahvin rasva voivat kiinnittyä keittimeen. Tämä heikentää makua ja voi vaikuttaa keittimen suorituskykyyn. Lisäksi ajan mittaan voi kehittyä bakteerikasvustoa.

Lisää aiheesta