Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Semper gluteeniton joulu joululimppu

Näillä resepteillä leivot ihanat gluteenittomat joululimput ja tuorejuustokakun joulupöytään!

Teksti:
Semper
Kuvat:
Semper
Julkaistu: 15.12.2021
Muokattu: 15.12.2021
Semperin gluteenittomilla ja Amanda leipoo -blogin resepteillä onnistut loihtimaan monen vatsalle sopivia jouluherkkuja. Valmista joulupöytään helppo ja mehevä joululimppu sekä herkullinen ja näyttävä juustokakku. Kaupallinen yhteistyö / Semper

Gluteeniton joululimppu

Tämä limppu on helppo valmistaa. Se sopii täydellisesti joulun herkkupöytään ja mikä parasta monen ruokavalioon sekä vatsalle.

Joululimpun ainekseksi sopii erinomaisesti karkea gluteeniton jauhoseos. Pofiber-perunakuitu tuo puolestaan leipään mehevyyttä, ja puolukat viimeistelevät maun. Lisää päälle vain sipaisu voita ja esimerkiksi graavisuolattua lohta – ja nauti.

Joululimppu on myös mainio ruokalahja!

Poimi tuotteet ostoskoriisi S-kaupat.fi:stä:

Semper Gluteeniton Karkea Jauhoseos

Semper Pofiber gluteeniton perunakuitujauhe

Kahteen limppuun tarvitset:

  • 4 dl tummaa gluteenitonta olutta
  • 3 dl piimää
  • 22 g (2 pussia) kuivahiivaa
  • 2 rkl psylliumia
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 3 tl suolaa
  • 1,5 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • 1,5 tl kokonaisia kuminansiemeniä jauhettuna
  • 6 dl Semper Karkeaa jauhoseosta (Grov Mix)
  • 1 dl Semper Pofiber -perunakuitua
  • 2 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1,5 dl puolukoita, pakaste

Voiteluun: 2 rkl tummaa siirappia ja 4 rkl vettä

Valmista näin:

  1. Mittaa olut ja piimä mikron kestävään astiaan ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita joukkoon siirappi.
  3. Mittaa kulhoon: 2 dl Semper Karkeaa -jauhoseosta, kuivahiiva, psyllium, suola sekä jauhetut fenkolin- ja kuminansiemenet (jauhaminen onnistuu esimerkiksi morttelissa). Lisää seos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä pari minuuttia.
  4. Sekoita loput kuivat aineet (Huom! jauhoa enää noin 4 dl) ja lisää kuivat aineet taikinaan kolmessa osassa. Sekoita tasaiseksi esim. sähkövatkaimella taikinakoukuilla.
  5. Lisää lopuksi vielä sulaneet puolukat ja sekoita.
  6. Voitele kaksi leipävuokaa (vetoisuus noin 1 litra). Jaa taikina vuokiin tasaisesti noin puoleen väliin vuokaa ja peitä vuoat liinalla.
  7. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.
  8. Lämmitä uuni 160 °C:een jos paistat kiertoilmalla tai 175 °C:een, jos paistat tasalämmöllä.
  9. Paista leipiä uunin alatasolla noin 55 minuuttia.
  10. Sekoita vesi ja siirappi. Voitele leivät huolellisesti vesi-siirappiseoksella pinnalta paistamisen puolessa välissä ja uudestaan, kun otat ne pois uunista.
  11. Anna leipien jäähtyä vuoissaan noin tunti. Kumoa ne sitten leivinpaperille, peitä liinalla ja anna jäähtyä loppuun.

Gluteeniton puolukka-marenkijuustokakku

Joulupöydän kruunu, herkullinen juustokakku, syntyy Semperin gluteenittomista piparkakuista, puolukoista ja taivaallisen pehmeästä sveitsiläisestä marengista.

Piparkakuista tehdään kakulle vaivattomasti mausteinen ja rapea pohja. Täytteessä puolukka saa lisävivahdetta glögistä. Makumaailman sitoo yhteen makea piparkakun makuinen marenki – nam!

Kakun voi hyvin tehdä valmiiksi jääkaappiin, jopa kaksi päivää ennen tarjoilua ja vain viimeistellä sen marengilla tarjoilupäivänä. Kakku on itsessään niin näyttävä, että koristeeksi riittää piparkakkujen murustelu marenkipilven päälle.

Nappaa ostoskoriin gluteenittomat piparkakut S-kaupat.fi:stä:

Semper Gluteenittomat Piparkakut

Tarvitset:

Kakun pohja

  • 200 g Semper piparkakkuja
  • 2 rkl sokeria
  • 60 g margariinia tai voita, sulana

Puolukka-tuorejuustotäyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 7 dl pakastepuolukoita
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatetta
  • 0,5 dl glögitiivistettä

Sveitsiläinen piparkakkumarenki

  • 3 munan valkuaista
  • 1,75 dl sokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Pohjan valmistus:

  1. Murenna piparkakut ja lisää sokeri ja sulatettu voi. Sekoita taikinaksi.
  2. Vuoraa halkaisijaltaan noin 22 cm irtoreunaisen kakkuvuoan pohja ja reunat esimerkiksi leivinpaperilla. Kaada keksimuru vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täytteen valmistus:

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  2. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Mittaa 6 dl sulaneita puolukoita ja soseuta ne sauvasekoittimella. Paseeraa seos siivilän läpi huolellisesti.
  4. Mittaa kulhoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja lisää puolukkasose. Vispaa tasaiseksi.
  5. Kuumenna glögitiiviste kiehuvaksi, purista liivatteista vesi lisää ne kuumaan glögitiviisteeseen. Sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen.
  7. Lisää lopuksi vielä löysä kermavaahto sekä 1 dl kokonaisia puolukoita ja nostele täyte tasaiseksi nuolijalla.
  8. Kumoa täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli, vähintään 8 tuntia.

Marengin valmistus:

Valmista marenki vasta kun kakku on hyytynyt.

  1. Erottele munan valkuaiset puhtaaseen metallikulhoon ja lisää joukkoon sokeri.
  2. Laita suuren kattilan pohjalle vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu kattilassa, nosta metallikulho kattilan päälle ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella, suurimmalla teholla.
  3. Sveitsiläinen marenki on valmista, kun vaahto on jämäkkää, paksua, kiiltävää, sileää ja sokerikiteet ovat sulaneet marengin joukkoon (sokerikiteitä ei huomaa, kun tunnustelee sormilla).
  4. Kun marenki on valmista, nosta kulho pois kattilan päältä ja lisää joukkoon piparkakkumauste. Jatka marengin vatkaamista ilman vesihaudetta vielä pari minuuttia, kunnes se on hieman jäähtynyt.

Kakun kokoaminen:

  1. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle.
  2. Nostele marenki kakun päälle ja tasoita esim. palettiveitsellä.
  3. Halutessasi voit hieman paahtaa marengin pintaa pienellä kaasupolttimella, mutta tämä ei ole pakollista
  4. Murustele piparkakkuja ja koristele kakku niillä.

Lisää aiheesta