Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

#nollahukattuachiquitaa – pelasta ruskea Chiquita-banaani! 4 herkullista reseptiä ruskeille banaaneille

Teksti:
Chiquita
Kuvat:
Chiquita
Julkaistu: 19.9.2022
|
Muokattu: 19.9.2022
Ensin tulevat pienet ruskeat pilkut, parin päivän kuluttua pilkut ovat jo laikkuja. Päivä tai kaksi lisää ja laikkuja on enää yksi, ja se peittää koko banaanin. Onko aika heittää banaani bioroskikseen tai kompostoriin? Ei suinkaan! Nappaa tästä talteen neljä herkullista reseptiä ylikypsille Chiquitoillesi. Kaupallinen yhteistyö / Chiquita

Anna ruskealle Chiquita-banaanille mahdollisuus – ota helpot reseptit talteen ja osallistu #nollahukattuachiquitaa-ohjelmaan

Chiquita on taatusti sinullekin tuttu brändi jo vuosien takaa – tiesitkö, että Chiquitan tarina on alkanut jo 1870-luvulla? Sinitarraiset banaanit tunnetaan parhaasta mausta ja laadusta, joten on selvää, että Chiquitalla on pitkä historia osana eväsreppujamme.

Laadun lisäksi Chiquita panostaa vastuullisuuteen pienentämällä hiilijalanjälkeään viljelyksiltä kuluttajalle asti. #nollahukattuachiquitaa-ohjelma tähtää banaanihävikin vähentämiseen somekilpailun muodossa, kannustamalla sinua leipomaan ylikypsistä Chiquita-banaaneista ja jakamaan reseptisi somessa tunnisteella #nollahukattuachiquitaa. Parhaat reseptit Chiquita palkitsee viikoittain KitchenAid-leivontakoneella 3.10.2022 asti, joten kannattaa osallistua!

Mutta minkä kypsyisenä Chiquita-banaani on parhaimmillaan?

Yksi tykkää kiinteästä ja vihertävästä banskusta, toinen makeasta ja ruskeapilkullisesta. Makuasioista emme lähde kiistelemään, mutta totuus on, että Chiquita-banaanin jokaiselle kypsyysasteelle on erilaisia käyttötapoja – myös sille ruskealle.

Chiquita huomasi, että moni meistä kiertää ruskeat banaanit kaukaa, koska ajattelee niiden olevan käyttökelvottomia. Tämä ei suinkaan pidä paikkaansa! Jos sinulla on takataskussa resepti tai pari, joissa hyödynnät ylikypsiä Chiquita-banaaneja, kannattaa osallistua Chiquitan #nollahukattuachiquitaa-somekilpailuun. Jos taas kaipaat vinkkejä, lue eteenpäin!

Chiquita tarjoaa helppoja reseptejä, joissa voit hyödyntää nimenomaan niitä kypsiä ja jopa ylikypsiä Chiquita-banaaneja. Klassinen vinkki on paloitella ylikypsä banaani pussiin ja pakastaa smoothieta varten, mutta mitä muuta voit tehdä ehkäistäksesi banaanihävikkiä? Lue alta, raaka-aineet kaikkiin Chiquitan resepteihin voit ostaa suoraan osoitteesta s-kaupat.fi.

Chiquitan helppo suklaa-banaanijäätelö kahdelle

Ainesosat:

  • 3 kpl kypsiä banaaneja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl mantelivoita

Ohje:

  1. Kuori ja pilko ylikypsät banaanit pussiin ja pakasta ne etukäteen. Laita pakastetut banaanit tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seos muistuttaa pehmistä.
  2. Lisää kaakaojauhe ja mantelivoi. Sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi massaksi.
  3. Nauti!

Vinkki! Voit paahtaa esimerkiksi pekaanipähkinöitä kevyesti paistinpannulla etukäteen ja lisätä annoksen päälle, saat rouskuvan lisän.

Chiquitan sokeriton banaani-suklaamousse kahdelle

Ainesosat:

  • 1 kypsä banaani
  • 1 kypsä avokado
  • 3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 3 rkl mantelimaitoa
  • 2 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä
  • 12 kpl vadelmia

Ohje:

  1. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on tasaisen kermaista.
  2. Jaa seos kahteen lasiin tai kulhoon, ja jäähdytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  3. Koristele pistaasipähkinöillä ja tuoreilla vadelmilla ennen tarjoilua.

Chiquitan helppo banaanileipä kymmenelle

Ainesosat:

  • 5 kpl kypsiä banaaneja
  • 5 rkl auringonkukkaöljyä
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,8 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • ripaus suolaa

Ohje:

  1. Esilämmitä uuni 180°C. Muussaa 4 banaania (säästä yksi myöhempään vaiheeseen) haarukalla kulhossa. Lisää muut ainekset ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
  2. Kaada taikina vuorattuun uunivuokaan.
  3. Kuori viimeinenkin banaani ja halkaise se pituussuunnassa. Laita se varovasti taikinan päälle. Laita uuniin ja paista 50 – 60 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea.

Chiquitan vegaaniset banaanimuffinssit kahdelle

Ainesosat:

  • 4 kpl kypsiä banaaneja
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,2 dl sulatettua kookosöljyä
  • 1,8 dl fariinisokeria
  • 1 rkl mantelimaitoa
  • 13/4 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 2,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
  • ripaus suolaa

Ohje:

  1. Esilämmitä uuni 180°C. Vuoraa vuoka paperisilla muffinssivuoilla tai voitele vuokaspraylla.
  2. Muusaa banaanit haarukalla kulhossa. Lisää sulanut kookosöljy, mantelimaito ja sokeri ja sekoita.
  3. Sekoita vehnäjauhot, fariinisokeri, ruokasooda, kaneli ja suola erillisessä kulhossa.
  4. Lisää kuiva-aineseos banaaniseokseen ja sekoita kunnes seos on tasaista. Kääntele sekaan reilu puolet rouhituista pekaanipähkinöistä.
  5. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja viimeistele lopuilla rouhituilla pekaanipähkinöillä. Paista uunissa 20 – 25 minuuttia.

Lisää aiheesta