Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Otetaanko riski vai mennäänkö ABC:lle?

Teksti:
Veli-Pekka Ääri
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
"Olimme vaimon kanssa varmoja, että ABC:n henkilökunnalle vierailumme oli traumaattinen kokemus, ellei peräti työturvallisuusuhka", kirjoittaa Yhteishyvän päätoimittaja Veli-Pekka Ääri.

Se oli Piihovin ABC:llä Salossa, kun olimme perheen kanssa matkalla sukujuhlista ja kaikki kolme, silloin 6-, 3- ja 1,5-vuotiaat lapsemme huusivat kuorona.

Olimme vaimon kanssa varmoja, että ABC:n henkilökunnalle vierailumme oli traumaattinen kokemus, ellei peräti työturvallisuusuhka. Ulospäin se ei silti näkynyt.

Yksi kerrallaan suut saatiin hiljenemään, kun vessareissut hoituivat ja mieluista sapuskaa tuli nopeasti pöytään.

Sen jälkeen emme ole riskejä ottaneet, vaan kurvanneet aina ABC:lle, kun takapenkiltä on alkanut tulla heikkoja signaaleja tilanteen eskaloitumisesta.

Lapsemme huusivat kuorona.

Lapset onneksi kasvavat. Esikoinen kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi, mutta hyvä palvelu ei unohdu.

Samaa mieltä on koko kansan tuntema tv-kasvo Hanna Sumari. Kesäisin moottoripyörän ohjaimissa viihtyvä Sumari arvostaa aina auki olevia ja siistejä bensa-asemia.

"Niitä ei tosiaankaan ole joka maassa, vaikka luulisi", hän kertoo. Hänellä on tapana sanoa asiat suoraan, eikä hän ole moksiskaan siitä, että joidenkin mielestä ABC-ketju on tuhonnut kaikki pittoreskit tienvarsikuppilat Suomesta. "Eivät ole, eikä ole ikävä rasvankatkuisia baareja", Sumari lataa.

ABC:lla homma pelaa ja tauko tuntuu tauolta. Uuden kännykkäsovelluksen myötä varmasti vielä paremmin.

Kesäisen soratien kuumuus ja liplattavat laineet ovat ihan nurkan takana. Ajatukset kääntyvät vähitellen loman odotukseen. Omaa suosikkipuuhani lomalla on lukeminen.

Omaa suosikkipuuhani lomalla on lukeminen.

Yhteishyvä aloittaa ihan uuden juttusarjan, jossa haastatellaan mielenkiintoista ja ajankohtaista kirjailijaa. Kesäpokkari kulkeutuu kätevästi ostoskoriin vaikka Prisman kauppareissulla.

Lukemiseen liittyy jotain taianomaista. Se on todellista hiljentymistä itsensä kanssa. Kirja ruokkii mielikuvitusta ja toimii siksi niin tehokkaasti yläkerran putsaajana.

Pitkän talven jälkeen lisääntyvä valo ja lämpö tekevät hyvää koko kropalle – joko kirjan kanssa tai ilman. Nautitaan siis suvesta, kukin tavallaan!

Lisää aiheesta