Stone'sin klassikkoburgerin vegaaniversio hurmaa – eroa ei edes huomaa! - Yhteishyvä

Stone'sin klassikkoburgerin vegaaniversio hurmaa – eroa ei edes huomaa!

"Käsittääkseni vastaavaa burgeria ei ole tarjolla muualla Helsingissä", sanoo Virosta Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut vuoromestari Enrico Kubi.

"Käsittääkseni vastaavaa burgeria ei ole tarjolla muualla Helsingissä", sanoo Virosta Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut vuoromestari Enrico Kubi.

Stone's kehitti vegaanisen version Sloppy Joesta syksyllä 2017. Uudesta klassikosta on tullut nopeasti suosittu. Legendan mukaan pihvin sijaan jauhelihakastiketta sisältävän burgerin kehitti alun perin Joe-niminen kokki. Aluksi myös Sloppy Joe -nimityksellä viitattiin edullista ruokaa tarjoaviin ravintoloihin.

Jaa Somessa
Teksti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

"Sloppy Joe -klassikkohampurilaisen vegaaninen nyhtökauraversiomme on erästä tarjoilijaamme siteeraten "törkeän hyvä hampurilainen".

Se on lokakuussa lanseeratun uuden ruokalistamme yllättäjä.

Törkeän hyvä hampurilainen

Veggie Sloppy Joe on hampurilainen, jonka välissä on jauhelihakastikkeen sijaan maukas nyhtökaurakastike. Kastikkeen täyteläinen maku syntyy pitkään hauduttamalla.

Itse leivotun, rapeaksi paahdetun sämpylän sisällä on kastikkeen lisäksi tomaattia, salaattia ja vegaanista aiolia. Ohessa on pirteän hapokkaita mummolan pikkelöityjä kasviksia.

Veggie Sloppy Joessa ei ole alkuperäiseen ohjeeseen kuuluvaa worcestershire-kastiketta, koska se sisältää anjovista.

Nykyään yhä useammassa seurueessa on vegaaneja. Enimmäkseen Veggie Sloppy Joeta tilaavat nuoret naiset, mutta kyllä sen makuun ovat ihastuneet myös miehet.

Kuulemme hämmästelyä, ettei annosta edes huomasi vegaaniseksi, jos ei tietäisi. 

Kuulemme hämmästelyä, ettei annosta edes huomasi vegaaniseksi, jos ei tietäisi. Kastike näyttää ja tuntuu suussa samalla tavalla herkulliselta kuin kunnon bolognesekastike. Annoksesta on tullut myös henkilökunnan suosikki.

Meillä käy kaikenikäisiä ihmisiä, myös lapsiperheitä ja paljon turisteja. Keittiömme on auki viikonloppuisin kello puoli kolmeen."

Ravintola Stone`s

Vuoromestari
Enrico Kubi

Julkaistu: 26.1.2018
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa