Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Syksyn parhaat leivonnaiset täysin sokerittomasti – kokeile itse!

Teksti:
SteviaSweet
Kuvat:
SteviaSweet
Julkaistu: 25.9.2023
|
Muokattu: 25.9.2023
Kaupallinen yhteistyö / SteviaSweet. Syksyllä tuoreet marjat ja maukkaat omenat houkuttavat leipomaan, sillä mikäpä hemmottelisi paremmin kuin herkullinen juustokakku tai syksyisen höyryävä riisipuuro. Onneksi herkkujen leivonta onnistuu myös täysin sokerittomasti SteviaSweetin tuotteilla. Kurkkaa parhaat reseptit alta ja kokeile!

SteviaSweetin avulla sokerin käyttö vähenee huomaamatta

Terveelliseen elämäntapaan kuuluu ehdottomasti herkuttelu. Maistuvimmat herkut syntyvätkin itse leipomalla, joka onnistuu helposti myös ilman valkoista sokeria SteviaSweet-tuotteiden avulla. Sokerin käyttö vähenee huomaamatta ja oma hyvinvointi kiittää!

Perinteisen sokerin korvaaminen onnistuu kätevästi SteviaSweet Crystal -kidemakeuttajalla, joka on kaksi kertaa riittoisampaa kuin tavallinen sokeri. Se sopii sokerin korvaajaksi kaikessa ruoanlaitossa, oli kyseessä sitten smoothiet, leivonnaiset, juomat tai jälkiruoat. SteviaSweet Jauhe toimii sen sijaan kuin tomusokeri ja sopiikin siksi erityisen hyvin leivontaan. Kuinka helppoa, mausta tinkimättä!

Makeutta luonnollisesti – helppoa ja herkullista leivontaa

SteviaSweet-tuotteet ovat luonnollisia ja saavat makeutensa steviakasvista. Ota rohkeasti kokeiluun kidemakeuttaja ja jauhe, ja saat huomaamatta vähennettyä valkoisen sokerin määrää ruokavaliossasi – luonnollisesti ja helposti.

Inspiroidu leivonnaisista ja ota seuraavat syksyiset reseptit vaikka heti kokeiluun! Löydät SteviaSweet-tuotteet leivontaan kätevästi s-kaupat.fi-verkkokaupasta. Ostoksille pääset tästä!

Reseptit:

Marmoroitu karpalojuustokakku (10 annosta)

Ainekset:

Pohja

  • 150 g sokerittomia digestive-keksejä
  • 75 g voita
  • Täyte
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl SteviaSweet Jauhe
  • 1 dl karpaloita

Koristeluun

  • 1 dl karpaloita
  • 1 rkl SteviaSweet Jauhe

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 °C.
  2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Ripottele puolet täytteen karpaloista pohjan päälle.
  3. Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja SteviaSweet Jauhe keskenään sähkövatkaimella. Sekoita loput karpalot massaan varovasti. Kaada seos vuokaan.
  4. Soseuta koristeluun tarkoitetut karpalot SteviaSweet Jauheen kanssa sauvasekoittimella. Lusikoi sose kakun pinnalle ja kuvioi pinta veitsen kärjellä.
  5. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia. Jäähdytä kakku ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Jouluhalko (tai ihan vain taivaallinen suklaakääretorttu!) (12 annosta)

Kääretorttupohja

  • 3 kananmunaa
  • 1/2 dl SteviaSweet Crystal
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl rasvatonta jogurttia
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl SteviaSweet Crystal
  • 1/2 tl jauhettua vaniljaa

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g ranskankermaa

  • Kuorrutus
  • 50 g karpaloita
  • tuoretta rosmariinia

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 °C.
  2. Vaahdota kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää SteviaSweet Crystal vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele seos varovasti sekaisin lastan tai nuolijan avulla. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Ota uunista ja kumoa kakkulevy toisen leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja valmista täyte.
  3. Vaahdota jogurtti, mascarpone, SteviaSweet Crystal ja vanilja tiiviiksi vaahdoksi. Kostuta kakkulevyä vedellä, jos se on ehtinyt kovettua. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri leivinpaperin avulla tiiviille rullalle kuten kääretorttu. Kiedo rulla vielä tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
  4. Sulata kuorrutteen suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa. Lisää rankankerma joukkoon voimakkaasti vatkaten. Levitä kreemi rullatun tortun pinnalle ja muotoile puunrunkoa muistuttavia kuviota. Viimeistele koristelu karpaloilla ja rosmariinilla.
  5. Voit halutessasi muotoilla runkoon oksia leikkaamalla rullasta pieniä paloja ja asettamalla ne kääretortun päälle.

Omena-kookos riisipuuro (8 annosta)

Ainekset:

  • 5 dl omenamehua
  • 4 dl vettä
  • 2 dl Risella Puuroriisiä
  • 1 iso (160 g) omena
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 1/2 rkl SteviaSweet Crystal
  • 1/2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 omena
  • jauhettua kanelia

Valmistus:

  1. Kuumenna omenamehu ja vesi kiehuvaksi. Lisää riisi.
  2. Kuori ja kuutio omena, lisää kypsymään puuron joukkoon.
  3. Hauduta puuroa kannen alla noin 35 minuuttia.
  4. Lisää kookosmaito ja hauduta vielä 5 minuuttia.
  5. Mausta puuro SteviaSweet Crystal ja suolalla. Anna jäähtyä. Ohenna puuroa tarvittaessa omenamehulla.
  6. Annostele puuro kulhoon tai annosmaljoihin. Lusikoi pinnalle kookosmaitoa ja koristele jauhetulla kanelilla ja omenasuikaleilla.

Lisää aiheesta