Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Magneetti- ja liitutaulumaaleilla saa itse tehtyä näppärän liitutaulun.

Tee itse liitutaulu

Teksti:
Sara Palojärvi
Kuvat:
Sara Palojärvi
Julkaistu: 2.7.2012
|
Muokattu: 31.8.2020
Itse tehdyssä liitutaulussa pysyvät tallessa niin ostoslistat kuin lukujärjestyksetkin. Tee näppärä liitutaulu magneetti- ja liitutaulumaaleilla. Taulun viimeistelevät itse askarrellut magneetit.

Tarvikkeet liitutaulun tekoon

  • liitutaulumaalia
  • magneettimaalia
  • valokuvakehys
  • sivellin tai tela maalien levittämiseen.

Liitutaulun askartelu

Maalaa valokuvakehyksen tausta ensin magneettimaalilla. Maalaa vähintään kolme kerrosta eri suuntiin. Levitä toinen kerros maalia kahden tunnin kuluttua.

Anna magneettimaalin kuivua vuorokauden ajan ennen liitutaulumaalin levittämistä. Maalaa liitutaulumaalilla kaksi kerrosta eri suuntiin ja anna maalin kuivua kerrosten välissä kaksi tuntia.

Anna liitutaulumaalin kuivua vuorokausi ennen taulun kokoamista. Kiinnitä valokuvakehyksen tausta kehyksiin ja jätä kehyksistä lasi pois.

Sivellin ja tela puhdistuvat helposti vedellä maalin ollessa vielä märkää.

Ideoita omien magneettien tekemiseen

Liimaa magneettinappeihin kuumaliimalla matkamuistoja, kuten simpukoita, sileitä pieniä rantakiviä ja lasinpaloja, erikoisia pullonkorkkeja tai muita pieniä esineitä.

Magneetteja koristamaan sopivat myös virkatut ja neulotut kukat.

Voit muotoilla magneetteihin koristeita ilmassa kuivuvasta muovailumassasta.

Persoonallisia magneettien koristeita ovat myös napit, vanhan näppäimistön näppäimet, korujen osat sekä pienet lelut, kuten muoviset eläimet.

Kokeile näitä ohjeita

Lisää aiheesta