Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Umamia kesäpöytään Kikkomanilla – ota kesän maistuvimmat reseptit talteen!

Teksti:
Kikkoman
Kuvat:
Kikkoman
Julkaistu: 20.6.2023
|
Muokattu: 20.6.2023
Kaupallinen yhteistyö / Kikkoman. Umami, umami ja vielä kerran umami! Lihaisuuden makua kesäpöytään tuo Kikkoman, joka sopii täydellisesti ruoanlaittoon sekä upean täyteläiseksi pöytämausteeksi. Kaikille tutun punakorkkisen Kikkomanin soijakastikkeen rinnalla makua ruokiisi tuo myös muut Kikkomanin herkulliset kastikkeet, kuten esimerkiksi Kikkoman Ponzu Lemon, jonka sitruksinen maku nostaa ruoan kuin ruoan uudelle tasolle. Ota kesän parhaat reseptit alta talteen ja kokeile, miten umamin maku valtaa ruokapöydän!

Kikkomanin laaja valikoima maustamaan mutkattomasti ruokiasi

Kikkoman on oikea luonnontuote, jonka valmistukseen käytetään vain neljää raaka-ainetta: vettä, soijapapua, vehnää ja suolaa. Kikkoman tuo herkullisuudellaan muiden raaka-aineiden ominaisuuksia esiin, jonka vuoksi soijakastike onkin erinomainen tapa maustaa ruokia. Kuka tahansa voi loistaa keittiössä, Kikkomanin kanssa onnistut!

Kikkoman tarjoaa laajan valikoiman erilaisia maistuvia kastikkeita, joiden avulla ruokasi saa uusia ulottuvuuksia. Toimii erinomaisesti niin kasvis- kuin liharuoissakin! Kokeile esimerkiksi Ponzu-kastikkeita maustekastikkeina ja dippeinä, Teriyaki-kastikkeita marinadina maustamaan grilliruokia ja soijakastikkeita suolan sijasta maustamaan ruokiasi. Helppoa ja mutkatonta – ja niin herkullisen umamista!

Umamia kesäpöytään maukkailla resepteillä – kokeile ja nauti!

Tiesitkö, että Kikkomanin kastikkeilla saat luotua helposti maistuvan kolmen ruokalajin menun kesäpäivän riemuksi? Eri makuisilla kastikkeilla saat helposti tuunattua reseptejä haluamaksesi! Ota reseptit talteen alta ja kokeile – Kikkomanilla onnistut takuuvarmasti.

Nappaa Kikkoman Ponzu Lemon ja muut maistuvat kastikkeet ostoskoriisi s-kaupat.fi-verkkokaupasta!

Alkuruoka / lisuke: Maissi-fetasalaatti marjojen kera

Grillatusta maissista, marjoista ja raikkaasta mintusta saat ihanan lisukkeen grillatulle lihalle ja kalalle.

Ainekset (2 annokselle):

  • 1 maissintähkä
  • 1 avokado
  • 140 g mustikoita ja mansikoita
  • ½ kurkku
  • 1 pieni punasipuli
  • kourallinen pinaattia
  • kourallinen tuoreita korianterin lehtiä
  • kourallinen tuoreita basilikan lehtiä (mielellään thaibasilikaa)
  • kourallinen persiljaa
  • 50 g fetajuustoa
  • 1 rkl Kikkomanin soijakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä

Kastike:

  • 100 ml Kikkomanin soijakastiketta
  • kukkurainen ruokalusikallinen hunajaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 70 ml oliiviöljyä
  • Tabascoa (valinnainen)

Valmistusohje:

  1. Kastike: kaada Kikkomanin soijakastike kulhoon, lisää hunaja, oliiviöljy sekä sitruunamehu ja sekoita hyvin. Jos haluat, lisää hiukan Tabascoa.
  2. Pirskottele maissin päälle Kikkomanin soijakastiketta ja oliiviöljyä. Kääri maissi alumiinifolioon ja grillaa sitä 30 minuuttia, käännellen aina välillä. Irrota maissinjyvät veitsellä tähkästä.
  3. Leikkaa avocado isoiksi kuutioiksi.
  4. Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan ja viipaloi ne.
  5. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.
  6. Laita huuhdeltu pinaatti isoon kulhoon. Lisää joukkoon maissi, marjat, avokado, kurkku ja yrtit. Sekoita varovasti. Asettele seos lautasille, ja koristele fetajuustolla ja kastikkeella.

Pääruoka: Soija-hunajasiivet

Ainekset (2 annokselle):

  • 6 broilerin siipipalaa
  • 4 rkl Kikkomanin soijakastiketta
  • 125 ml kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria

Grillattavat kasvikset:

  • 2 porkkanaa
  • 2 juuripersiljaa tai palsternakkaa
  • 300 g varhaisperunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta

Valmistusohje:

  1. Laita siipipalat kulhoon. Valmista marinadi toisessa kulhossa: sekoita viini, Kikkomanin soijakastike, oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuori, hunaja, kuivatut yrtit, valkosipuli ja mausteet. Sivele marinadi siipipaloihin ja jätä marinoitumaan.

  2. Kuori kasvikset ja paloittele ne. Laita kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon Kikkomanin soijakastike, hunaja, oliiviöljy ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Grillaa siipipaloja keskilämmöllä n. 10 minuuttia kummaltakin puolelta ja kasviksia 25-30 minuuttia kummaltakin puolelta. Kääntele siipipaloja ja kasviksia grillauksen aikana.

Jälkiruoka: Grillattu mangoa Ponzu-siirapissa, jäätelöä ja kookoshiutaleita

Ainekset (4 annokselle):

  • 2 kypsää mangoa

Ponzu-siirappi:

  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 75 g makeaa chilikastiketta

Lisäksi:

  • 4 palloa vaniljajäätelöä
  • 1 kourallinen kookoshiutaleita

Valmistusohje:

  1. Kaada hunaja, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja makea chilikastike pieneen kattilaan ja anna kiehua niin kauan, kunnes seos muuttuu siirapiksi.
  2. Kuori mango ja leikkaa mangostapitkittäin kaksi puolikastasiten, että samalla poistuu mangonkivi. Sivele leikkauspintaan Ponzu-siirappia. Aseta mangon puolikkaat leikkauspinta alaspäin grilliin ja kypsennä, kunnes siirappi on karamellisoitunut.
  3. Nosta grillatut mangon puolikkaat ja jäätelöpallot syviin lautasiin. Kaada päälle loput Ponzu-siirapista ja ripottele päälle lopuksi kookoshiutaleita.

Lisää aiheesta