Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Urtekramin luonnonmukaiset ja herkulliset resepti nostavat suupielet taatusti hymyyn

Uutta virtaa aamuun? Näillä resepteillä viet jalat alta aamupalalla!

Teksti:
Urtekram
Kuvat:
Urtekram
Julkaistu: 17.2.2022
Muokattu: 16.2.2022
Hitaat aamut on tehty meitä varten! Siksi ansaitsemme aamiaiselle niin paljon enemmän kuin palan kuivaa känttyä. Ota siis tästä testiin Urtekramin luonnonmukaiset ja herkulliset reseptit, jotka nostavat suupielesi taatusti hymyyn. Kaupallinen yhteistyö / Urtekram

Luonnonmukaisten aamujen ystävä jo 50 vuotta

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Urtekram on hitaiden aamujen paras ystävä, jonka matka luomutuotteiden parissa alkoi pienessä, kööpenhaminalaisessa putiikissa jo vuonna 1972. Vuosien kuluessa sen tavoite ei kuitenkaan ole unohtunut: Urtekram nimittäin tarjoaa yhä laadukkaita ja vastuullisia luomutuotteita, jotka ovat ystävällisiä myös kukkarollesi.

Urtekramille oli alusta asti selvää, että luomu kuuluu meille kaikille allergioista, herkän masun pulmista tai makumieltymyksistä huolimatta. Juuri siksi tämän merkin valikoimasta löytyykin reilusti esimerkiksi keliaakikoille tai laktoosi-intolerantikoille sopivia tuotteita.

Anna sinäkin pikkusormesi näille Urtekramin upeille resepteille ja aloita aamusi aavistuksen herkullisemmin. Mutta alkuun pieni varoitus: näihin makuihin saattaa jäädä koukkuun! Vaikka onhan sekin aivan luvallista, kun on kyse terveellisistä ja vastuullisista herkuista.

Ja hei! Urtekramin tuotteet ja kaikki muut raaka-aineet näihin resepteihin voit ostaa suoraan osoitteesta s-kaupat.fi.

Kurkkaa myös Urtekramin 50-vuotisjuhlan kilpailu tästä linkistä.

Trooppinen granola

Ainekset:

  • 250 g Urtekram luomu gluteenittomia hirssi- tai kaurahiutaleita
  • 160 g manteleita murskattuna
  • 6–8 kpl Urtekram luomu taateleita paloina
  • 75 ml vettä
  • 60 ml Urtekram luomu maapähkinävoita
  • 80 ml vaahterasiirappia
  • 1 ½ tl Urtekram luomu kookosöljyä
  • 2 kpl tuoreita passionhedelmiä
  • 80 g Urtekram luomu mangoa (kuivattua) paloina
  • 100 g kookoshiutaleita

Valmista näin:

  1. Lämmitä kiertoilmauuni 150 °C asteeseen tai tavallinen uuni 175 °C asteeseen.
  2. Sekoita hirssi- tai kaurahiutaleet ja mantelimurska ensin isossa kulhossa.
  3. Sekoita pienellä paistinpannulla maapähkinävoi, kookosöljy, vaahterasiirappi, vesi ja paloitellut taatelit. Paista miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on lämmin.
  4. Kaada lämmin seos sekoitettujen hiutaleiden ja mantelien päälle. Sekoita hyvin, lisää passionhedelmien sisukset ja sekoita uudelleen.
  5. Kaada seos leivinpaperille ja paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes granola saa kultaisen värin. Sekoita välillä.
  6. Kun granola on paahtunut, ripottele päälle kookoshiutaleet ja kuivattu mango. Anna sitten jäähtyä täysin ja tarjoile vaikkapa kaurajuoman tai -jogurtin kaverina.

Granola säilyy ilmatiiviissä purkissa noin 3 viikkoa.

Marja-suklaatryffelit suolaisella maapähkinäkaramellilla

Suklaapohja:

  • 3 dl Urtekram luomu gluteenittomia hirssi- tai kaurahiutaleita
  • ¾ dl kaakaota
  • ripaus suolaa
  • 16 kpl Urtekram luomu taateleita
  • ½ dl Urtekram luomu kookosöljyä

Taatelitahna:

  • 10 kpl Urtekram luomu taateleita
  • 1 dl Urtekram luomu maapähkinävoita
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • ripaus suolaa

Kuorrute:

  • 100 g tummaa suklaata
  • pakastekuivattuja marjoja tai marjajauhetta
  • hiutalesuolaa

Valmista näin:

  1. Kiehauta vesi ja kaada kuivattujen taateleiden päälle. Anna taatelien pehmetä vedessä noin 30 minuuttia ja kaada vesi pois.
  2. Sekoita suklaapohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja kaavi sitten pitkulaiseen uunivuokaan.
  3. Sekoita taatelitahnan ainekset tehosekoittimessa tasaisen kermaiseksi tahnaksi ja levitä suklaapohjan päälle. Pakasta vähintään 2 tuntia ja paloittele pieniksi suupaloiksi.
  4. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman ja valuta sitten suupalojen päälle. Koristele lopuksi hiutalesuolalla ja marjoilla.
  5. Tarjoile suupalat kylmänä ja säilytä pakastimessa tai jääkaapissa.

Siemen- ja porkkanaleipä taateleilla

Ainekset:

  • 2 dl Urtekram luomu gluteenittomia hirssi- tai kaurahiutaleita
  • 2 dl mantelijauhoa
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 1 dl Urtekram luomu auringonkukansiemeniä
  • 1 dl Urtekram luomu kurpitsansiemeniä
  • ¾ dl psylliumsiemenkuorta
  • ½ dl chiasiemeniä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl raastettua porkkanaa
  • 1 dl Urtekram luomu taateleita pilkottuna
  • 1 tl omenasiiderietikkaa
  • ½ dl Urtekram luomu oliiviöljyä
  • 2 dl kasvipohjaista juomaa (esim. kaurajuomaa)

Valmista näin:

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet ja taatelin palat keskenään. Lisää sitten porkkana, etikka, öljy ja kasvipohjainen juoma (esim. kaura- tai soijajuomaa). Sekoita tasaiseksi.
  3. Leivinpaperoi leipävuoka ja täytä taikinalla. Paista uunin keskitasolla noin 70 minuuttia.
  4. Anna leivän jäähtyä kokonaan ennen sen leikkaamista.

Kookospuuro inkivääribanaaneilla

Puuroon:

  • 2 dl Urtekram luomu gluteenittomia hirssi- tai kaurahiutaleita
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ dl Urtekram luomu vaniljajauhetta

Lisäksi:

  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 rkl Urtekram luomu kookosöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 kypsä banaani
  • 3 rkl Urtekram luomu seesaminsiemeniä
  • 2 rkl jogurttia

Valmista näin:

  1. Mittaa puuron ainekset pieneen kattilaan, kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä. Keitä sekoittaen 3–4 minuuttia, kunnes puuro sakenee. Annostele kahteen kulhoon.
  2. Lämmitä kattilaa keskilämmöllä ja laita sitten kookoshiutaleet kattilaan. Paahda hiutaleet kullanruskeiksi ja kaada tyhjään kulhoon.
  3. Lämmitä kookosöljy ja vaahterasiirappi samassa kattilassa. Raasta sekaan inkivääri. Kuori banaani ja leikkaa se pituussuunnassa neljään osaan. Lisää banaanin palaset ja seesaminsiemenet kattilaan ja paista, kunnes banaani on kauttaaltaan kullanruskea ja siemenet hieman rapeita.
  4. Koristele puurot paahdetuilla kookoshiutaleilla, paistetuilla inkivääribanaaneilla ja seesaminsiemenillä. Nauti heti!

Lisää aiheesta