Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vähemmän muovijätettä kauppareissulta

Teksti:
Petra Sneck
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.1.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Valitse muovisen kauppakasiin sijasta kestokassi, paperikassi tai biokassi ja vähennä kotiin tulevan muovijätteen määrää. Muovijätettä on mahdollista kierrättää esimerkiksi Rinki-ekopisteissä tai taloyhtiön jätepisteessä. Lue vinkit oman muovijalanjäljen pientämiseksi.

S-ryhmän kaupoissa asiakas voi valita muovikassin sijasta kestokassin, paperikassin tai biohajoavasta materiaalista valmistetun kassin. Monista S-ruokakaupoista voi myös ostaa kestohevipussin. Lisäksi kaikissa myymälöissä hedelmät ja vihannekset voi pakata biopusseihin.

"Muovikassit ovat maksullisia, mikä vähentää niiden käyttöä. Kaikkein parasta olisi, että asiakkaalla olisi mukana oma kestokassi. Jos se on unohtunut, kannattaa valita kierrätysmuovista valmistettu kassi. Sen ympäristövaikutukset ovat usein pienemmät kuin paperista valmistettujen", neuvoo S-ryhmän vähittäiskaupan vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman.

3 x vähemmän jätettä

1) Suosi omaan talouteen sopivia pakkauskokoja.

2) Lue kierrätysohjeet pakkauksen kyljestä.

3) Vie kierrätykseen. Myös muovipakkaukset on mahdollista kierrättää S-ryhmän toimipisteistä löytyvissä Rinki-ekopisteissä.

Miten syntyvät maitopurkki ja muovipussi? Lue lisää elintarvikkeiden pakkausmateriaaleista.

Lue myös lisää eri ostoskassivaihtoehdoista ja niiden ympäristövaikutuksista Kassi-infosta.

Lisää aiheesta