Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vinkki vastuulliseen joulupöytään: Maailma muuttuu, joulumieli pysyy

Teksti:
Gold&Green
Kuvat:
Gold&Green
Julkaistu: 6.12.2021
|
Muokattu: 3.12.2021
Nyhtökaura®-viikunapiirakka on järisyttävän herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Nappaa tästä herkkuresepti tunnelmallisiin iltoihin ja joulun odotukseen. Kaupallinen yhteistyö / Gold&Green

Sanotaan, että kinkku on joulupöydän kunkku. Perinteet on kuitenkin tehty rikottaviksi ja uudet, vastuullisemmat kasviproteiinit tarjottaviksi. Ja kun keskityt joulun ruokalistaa laatiessasi laatuun määrän sijasta, hävikistäkään ei tarvitse huolehtia.

Hyödynnä rohkeasti vallankumoukselliset reseptit: esimerkiksi Nyhtökaura®-viikunapiirakka on yhteinen lahja niin fleksaajan, vegetaristin kuin vegaaninkin makunystyröille.

Nyhtökaura®-viikunapiirakka

Nyhtökaura®-viikunapiirakka on järisyttävän herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Soijajogurtti hyydyttää piirakan, eikä kananmunaa tarvita!

Nappaa tästä herkkuresepti tunnelmallisiin iltoihin ja joulun odotukseen.

Valmistusaika 1 tunti | 10-12 hengelle

Tarvitset:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 viikuna
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 500 g sokeroimatonta soijajogurttia
  • 1 dl Nyhtökaura® Tomaatti
  • 1 pkt valmista pakastepiirakkataikinaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 pss kuivattuja herneitä piirakkapohjan painoksi

Valmista näin:

  1. Ota piirakkapohja sulamaan. Tee ensin karamellisoitu sipuli paistamalla sipulia öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Kaada pannulle vaahterasiirappi ja pieni ripaus suolaa. Paista noin 10 minuuttia.
  2. Paista sitten Nyhtökaura® rapeaksi öljyssä. Sekoita kulhossa sipuli, soijajogurtti ja Nyhtökaura®. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Painele sulanut piirakkapohja leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Leikkaa leivinpaperista piirakan kokoinen pyöreä pala ja aseta se reunoja myöten piirakkataikinan päälle. Kaada leivinpaperin päälle pussillinen kuivattuja herneitä painoksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota esipaistettu pohja uunista ja ota herneet ja leivinpaperi pois.
  4. Kaada soijajogurtti-nyhtökaura-sipuliseos pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Viipaloi päälle viikuna. Paista piirakkaa noin 10-15 minuuttia tai kunnes reunat ruskistuvat. Anna jäähtyä täysin jolloin täyte hyytyy.

Reseptiyhteistyö: Gold&Green & Minska

Tiesitkö?

Gold&Green® Nyhtökaura® -kasviproteiinit on valmistettu Järvenpään tehtaalla, Suomessa. Nyhtökaurassa® pohjoisen kaura ja palkokasvit täydentävät toisiaan muodostaen herkullisen kasviproteiinin. Monikäyttöinen Nyhtökaura® sopii niin arkeen, juhlaan kuin joulupöytäänkin.

Jos jokainen suomalainen (noin 5.5 miljoonaa) korvaisi vain yhden joulukinkkuaterian Nyhtökauralla®, säästyisi 2,508 miljoonaa kiloa hiilidioksidipäästöjä (CO2e)*. Nyhtökauralla® on 69,5 prosenttia pienempi hiilijalanjälki kuin joulukinkulla.

*Lähde: CarbonCloud

Kutsumme kaikki mukaan muuttamaan maailmaa ateria kerrallaan. Lahjoitamme jokaisesta myydystä Nyhtökaura® Tomaatti -yhteistyöpakkauksesta 20 senttiä UNICEF:ille maailman lasten hyväksi. Yhteistyöpakkaukset tunnistaa G&G for UNICEF -logosta.

UNICEF ei tue mitään yritystä, tuotemerkkiä tai tuotetta.

Lisää aiheesta